Altınorduspor okulunun nasıl açtıkları soru üzerine Antrenör Erol Tolga “Eski sporcu arkadaşlarımız Karadenizli oyuncuların daha hırslı olduklarını ifade ederek bizlere böyle bir teklifte bulundu. Bizde bu teklifi olumlu karşılayarak okulumuzu açtık.” dedi.
Antrenör Erol Tolga açtıkları okuldaki yetenekli çocukları Altınordu alt yapısının seçmelerine göndereceklerini söyledi. Tolga, “Bizler arada köprü olacağız. Bütün TV’lerde alt yapı, alt yapı diye söyleniyor ama bunu faaliyete geçiren kimse yok. Düzce’de kabiliyetli oyuncuların olduğunu biliyoruz. Bu oyunculardan iyi oyuncular çıkar. ”dedi.

Antrenör Erol Tolga Düzce’de yapılan işlerde günlük ve siyasi düşüncelerin olduğu eleştirisinde bulunarak açıklamalarına devam etti. “Düzce’de birçok büyük takımın futbol okulları var. Ben bu okullara da karşıyım. Düzcespor’un okulunun olması gerekiyor. Düzce Belediye Başkanı da benim fikir ve düşüncelerimden faydalanabilirler fakat maalesef bizlerin içeride olmamızı istemiyorlar.” Antrenör Yaşar Kaviloğlu ise Altınorduspor Türkiye’de yabancı oynatmayan tek kulüp olduğunu ifade etti. Kaviloğlu ayrıca Düzce’deki oyuncuların çok yetenekli olduğunu Düzce’de futbolun önünü açmak niyetinde olduklarını söyledi.