2019-2020 Futbol Sezonunda TFF 3.Lig 1. Grup’ta mücadele edecek olan Düzcespor’da kadro şekillenirken taraftarları formasyon merakı sardı.

1 Eylül Pazar günü Düzce 18 Temmuz Stadı’nda Kızılcabölükspor ile oynanacak mücadele ile perdeyi açacak olan Düzcespor’un taraftarları, takımlarını sahada görmeyi heyecanla bekliyor.

Pazarspor’da uzun süre görev yaptıktan sonra takımın başına getirilen Adem Neboğlu’nun nasıl bir diziliş ve hangi futbolcularla sahaya çıkacağı ise merakla bekleniyor.

Zira Teknik Adam’ın geçen sezonki tercihleri, bu maç öncesinde taraftara ipucu verir nitelikte. Takımının başında 34 maça çıkan Neboğlu, bu maçların 2’sinde 4-4-2 formasyonu ile sahada yer alırken, geriye kalan 32 mücadelede 4-2-3-1 dizilişini benimsedi.

Önceki yıllarda da bu dizilişi çoğunlukla benimseyen Neboğlu’nun bu maçta da sahaya bu şekilde çıkmasına çok kuvvetli bir ihtimal olarak bakılıyor.

Öte yandan kadro seçimi hakkında da bekleyiş sürüyor.

Kaleci

Bu kapsamda 3 kaleci arasından seçim yapması gereken Neboğlu’nun geçen sezon 1 maçta forma giyen ve 2 gol yiyen Orhan Erdoğan ile 1 maçta sahada bulunan ve kalesinde 6 gol gören Emir Efe Veli yerine geçen sezonu 30 maç ile tamamlayan tecrübeli kaleci İbrahim Karaca’ya şans vermesi bekleniyor.

Stoperler

Teknik adamın bu mevkide de elinde 3 futbolcusu bulunuyor. 22 yaşındaki bu isimlerden geçen sezonu Düzcespor’da tamamlayan Oktay Günaydın’ın forma şansı bulmasına düşük bir ihtimalle bakılıyor. Neboğlu’nun bu maçta yeni transferler Burak Koçer ve Kadir Bilimlier’i sahaya sürmesi bekleniyor.

Sağ Bek

Sağ bekte öne çıkan iki isimden hangisinin daha çok forma giyeceği ise en çok merak edilen konulardan biri. Bir tarafta 2015 yılından beri Düzcespor’un kadrosunda yer alan ve takım kaptanı olması beklenen Enver Ayyıldız bulunurken, diğer tarafta Hoca’nın eski takımından yanında getirdiği Ahmet Meran Bulunuyor.

Sezon boyunca forma mücadelesi vermesi beklenen bu iki isimden takımı tanıyan ve taraftarın gözdesi olan Enver'in formayı kolay kolay vermemesi bekleniyor.

Sol Bek

Yaş ortalaması en düşün mevki olan sol bekte ise sezon öncesinde herhangi bir takviye yapılmadı. Kadroda bulunan 18 yaşındaki Hazar Can Gençtürk’ün geçtiğimiz sezonda 1, 19 yaşındaki Yusuf Kaplan’ın ise 2 maçta sahada bulunduğu göz önüne alınırsa, 21 yaşındaki Kemal İşlemek’in tercih edilen ilk isim olması daha muhtemel görünüyor.

Geçtiğimiz sezon 23 karşılaşmada sahaya çıkan Kemal’in sağ kanat ve sol kanatta da oynayabildiği bilinirken, bu varyasyonlar dışında formayı başka bir isme bırakması beklenmiyor.

Orta Saha İkilisi

Geçen sezon birçok ismin dönüşümlü olarak görev yaptığı orta saha ikilisinde bu sezonda 3 isim öne çıkıyor. Diz bağlarında yırtık bulunan Ebu Sıddık Çelik’in takıma erkenden katılması beklenmezken, Tunahan Birinci’nin geçen sezon olduğu gibi hücuma daha yakın oynaması bekleniyor.

Geçtiğimiz sezon Düzcespor forması ile bu mevkide sıklıkla mücadele eden Mert Kürkçü’ye, iyi bir sezon geçiren Güney Polat’ın eşlik etmesi beklenirken, Yücel Yıldırım’ın sezona kulübede başlayacağı tahmin ediliyor.

Ofansif Orta Saha

Opsiyonu en az olan mevkilerden biri olan ofansif orta sahada Tunahan Birinci’nin forma giymesine kesin gözü ile bakılıyor.

Kanatlar

En çok merak edilen mevkilerin başında ise sağ ve sol kanat geliyor. Bu mevkilerde elinde oldukça fazla futbolcu bulunan Neboğlu’nun 6 isim arasından seçim yapması bekleniyor. Bu yarışta yaşları ve maç eksiğinin olması nedeniyle Serdar Sarıgüzel’in ve Muhammet Emir Yıldırım’ın forma şansı düşük görünüyor.

Geçen sezonda kadronun vazgeçilmezleri arasında yer alan Talha Aydemir’in santraforda da oynayabildiği ve bu mevkideki opsiyonun sınırlı olması, kanatlarda farklı 3 ismi daha öne çıkartıyor.

Kasımpaşa’dan kiralanan 19 yaşındaki Ali Göçmenin ilk etapta forma bulması biraz daha düşük bir ihtimal olarak görülürken, 26 yaşındaki Uğur Erk ve Neboğlu’nun Pazarspor’dan öğrencisi Kadir Yılmaz Çelik’in, Talha’nın santrafora çekildiği veya oynamadığı maçlarda ilk 11’de olması bekleniyor.

Santrafor

Düzcespor’da opsiyonu oldukça sınırlı olan diğer mevki ise Santrafor. Geçtiğimiz sezonun çoğunu sağ ve sol kanatta geçiren Talha Aydemir’in santrafor özelliklerine bu sezonda başvurulması bekleniyor.

Öte yandan geçen sezonda Düzcespor’da vazgeçilmezlerden olan bir diğer isim Atilla Aybars Garhan’ın bu sezonda çok bir rakibi bulunuyor. Geçen sezon 32 maçta forma giyen bu iki isimden her ikisi de takımına 6 gollük katkıda bulunurken, Aybars’ın formaya bir adım daha yakın olduğu tahmin ediliyor.


Düzcespor'un muhtemel 11'i