Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi play off maçlarından ikincisini oynayan Düzce Gençlikspor 18 Temmuz spor salonunda ağırladığı Eyüpspor’u uzatma dakikalarında 92-90 mağlup etmeyi başardı.

Düzce Gençlik kendi evinde oynamanın avantajını kullanarak maça hızlı başladı ve ilk periyodu 21-15 kazandı. İkinci periyotta da iyi oyununu sürdüren Gençlikspor bu periyodu da kazanarak soyunma odasına 40-36’lık skorla girmeyi başardı. Üçüncü periyotta Eyüpspor’un üstünlüğü vardı. Oyunun hakimiyetini ele geçirdi ve periyodu üç sayı farkla 59-56 kazandı.

Son periyotta ise her iki takımın kazanma savaşı vardı. Eyüpspor son saniyelere kadar 75-72 önde götürdüğü maçı Orbay’ın attığı muhteşem üçlü ile skor eşitlendi ve maç beş dakika uzatmaya gitti.

Uzatma dakikalarında maçta heyecan fırtınası vardı. Her iki takımda ard arda sayılar buldu ve birbirine üstünlük sağlayamadı. Ancak son dakikalarda Düzce Gençlikspor muhteşem taraftarlarının da desteği ile karşılaşmadan 92-90 galip ayrıldı.

Maddi sıkıntılara rağmen maçı kazandıklarını söyleyen Düzce Gençlikspor Antrenörü Altay Kansak “ Birşeyleri ispatlamak için bu maçı kazanmamız gerekiyordu ve ispatladığımıza da inanıyorum. Sonuna kadar gitmeyi düşünüyoruz. Düzce’de olmaktan ben ve oyuncularım çok mutluyuz” diye konuştu.