Cumhuriyetin kuruluşunun 88. Yılı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. İlk etkinlik bugün Cumhuriyet Kupası Oryantiring Yarışması’ydı.

Düzce Valiliği’nin hazırlamış olduğu Cumhuriyet Bayramı Programı kapsamında Türkiye Oryantiring Federasyonu Düzce İl Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikte çocuklar ellerindeki haritalarla saklı hedefleri bulmak için kıyasıya yarıştı.

10-16 yaş arası çocukların katıldığı yarışmada minikler 1, minikler 2 ve yıldızlar olmak üzere üç kategoride yarışıldı. Katılımın yoğun olduğu yarışta çocuklar kadar aileleri de heyecanlıydı. Sabahın erken saatlerinde çocukları ile birlikte gelen veliler yarışı merakla izlediler.

31’den 41’e kadar rakamların belli bölgelere saklandığı ve öğrencilerin ellerindeki haritalarla gizli rakamları aradığı yarışmada, çocuklar hedefleri bulmak için büyük çaba harcadı.

Amaçlarının çocukların hem zihinsel hem de bedensel aktivitelerini geliştirmek olduğu belirtilen yarışmada, kazanan öğrencilere madalyaları cumhuriyet bayramında verileceği bildirildi.

Haber; S. KAŞKIR