Rakip Osmaniyespor’un dış saha istatistiğine baktığımız da , rakibimizin dış saha performansı  çok  kötü, öyle ki  6 deplasman maçında 5 mağlubiyet ,1 beraberlik performansları var.. Deplasmanda kalesinde 12 gol görürken rakip fileleri 3 kez havalandırmış.
Osmaniyespor’un defansı ile orta sahası arasında kopukluk var, defans  hata yapmaya müsait. Defans arkasına atılan toplarda sıkıntı yaşıyor.  Orta sahayı kalabalık tutarak oyuna hükmetmeye çalışıyorlar. Dikkat edilmesi gereken nokta ise son üç deplasman maçının ilk yarıların da rakiplerine direnirken ikinci yarı oyundan düşüyorlar.
Osmaniyespor’un deplasman karnesinin kötü olması bu maçın çanta da keklik olarak görülmemesi gerekir. Son maçta evinde ligin güçlü ekiplerinden Kızılcabölük’ten üç puan aldığı unutulmamalıdır.
TEKNİK DİREKTÖR : Osmaniyespor’u Recep Aydemir Çalıştırıyor. 1963 Adana doğumlu tecrübeli hoca genelde çalıştırdığı kulüpleri 4-2-3-1 sistemiyle oynatıyor.  Recep aydemir  Osmaniyespor ile çıktığı iki maçta 4 puan aldı.
Öne Çıkan Oyuncuları
Ergun Cengiz :  Santrafor sağ ayaklı Osmaniyespor da forvet ve sağ açıkta da oynayabiiyor. 1.82 cm boyundaki  6 gol ile takımının en çok gol atan oyuncusu, Osmaniyespor’da sakat olmadığı zamanlarda ilk on birde çıkıyor.   Ergun cengiz 2017-2018 sezonunda Tarsus İdmanyurdu’nda oynarken 33 maçta 21 gol attı. Kafa hakimiyeti zayıf .  Kırmızı kart cezalısı Alper Yener ile birilkte Osmaniyespor’un en etkili oyuncusu.
Alper Yener : Osmaniyespor da sağ kanat oyuncusu ve bu kanatı etkin olarak kullanıyordu ,   santrafor Ergin Cengiz ile birlikte en etkili golcü olmasına karşın kırmızı kart cezalısı olduğu için Düzcespor maçında yer almayacak.
Hüseyin Rüzgar : Sol ayaklı ve sol bek oyuncusu, 23 yaşında 1,76 cm boyunda, ön libero ve orta saha da oynayabiliyor. 11. Haftaya Kadar ilk 11’de maçlara çıkan sol bek Oğulcan Enes Demiroğlunu kesti. Son beş maça kadar kadroda yer almış ancak yedek olarak girmiş, beş maçtır banko oynuyor 1’de  golü bulunuyor.  
İlyas Ekiz : Sağ bek hocanın vaz geçemediği oyuncularından 15 maça ilk onbir de çıktı. 3 sarı kartı bulunurken gol atamadı.
Ferhat duman : forvet arkası oynuyor, zaman zaman sol kanatta yer aldı sol kanat oyuncusu olmasına karşın  sağ  ayaklı, 31 yaşında 1.85 boyunda ligde iki golü var.
 
3.LİGİ 2.GRUP DEPLASMAN KARNESİ
 

Takımlar Maçlar +/- Puan
1 Sultanbeyli Bld 8 1 12
2 Çatalcaspor 8 0 12
6 Düzcespor 8 0 10
16 Alibeyköy   7 -7 4
17 Bergama Bld. 8 -9 4
18 Osmaniyespor FK 7 -10 2