Bolu SGK'dan gelen haciz yazısı Düzcespor Yönetimini harekete geçirdi..
Geçtiğimiz günlerde Bolu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'dan Düzcespor'da geçmiş dönemlerde başkanlık ve yöneticilik yapmış olanlara gelen haciz yazısı büyük paniğe yol açarken, konuya neşter vurmaya hazırlanan Yönetim kurulu yazı gelsin gelmesin. yöneticilik yapmış olanlarla bir toplantı yapma kararı“ aldı..

 

 


Kararı Düzcespor'un Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsa Eser açıkladı.“Pazartesi akşamı toplantı yapıyoruz“


Düzcespor’da 1998-2014 yılları arasında Düzcespor’da yönetimde görev yapanlara Bolu Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeme ve icra yazıları gönderilmişti. Konuyu dikkate alan Yönetim, Bolu SGK'yla yapılan görüşmenin ardından harekete geçti. Düzcespor Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsa Eser, konuyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında gelişmeleri sıraladı ve uygulama hakkında bilgiler verdi.


Mali İşlerden Sorumlu Yönetici İsa Eser basın açıklamasında öncelikle borçlar için yapılandırma talebinde bulunduklarını ifade ederek borcu hep birlikte ödemek istediklerini dile getirdi. “Düzcespor Kulübü olarak Bolu ve Düzce SGK Müdürlüklerine borç yapılandırma taleplerinde bulunduk. Düzce Vergi Dairesine de vergi borcundan dolayı yapılandırma talebinde bulunduk. Bu dönemdeki borçları hep beraber herkesin katkısı ve desteğini alarak ödemek istiyoruz. Düzcespor’un mali borçlarının ödenmesi görüş ve fikir alışverişinde bulunmak için 1 Aralık Pazartesi günü toplantı yapacağız”


Eser, toplantıda herkesin öneri ve görüşlerini alacaklarını çoğunluğa göre hareket edeceklerini belirtti.


BORÇ SİGORTA PRİMLERİNİN ÖDENMEMESİNDEN KAYNAKLANIYOR
Düzcespor Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsa Eser borçların neden kaynaklandığı hakkında açıklama yaptı. “Amatör Ligler haricinde 3.lig dahil üst lig profesyonel liglerde kulüpler yarışmaya başladığı zaman teknik heyet ve futbolcuları sigortalı göstermek zorundalar. Bunların primlerinden kaynaklanan borçlar. Amatörde bu yok.3.lig dahil üst liglerde futbolcuları sigortalı göstermek durumundayız. Dolayısıyla orda sigorta prim borcu ile vergi borcu çıkıyor”

BAŞKANIMIZLA GÖRÜŞTÜK

Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eser, konunun Kulüp Başkanı Mehmet Keleş’e ulaşıp ulaşmadığıyla ilgili soruyu cevapladı. “Başkanımız Mehmet Keleş’le görüştük acilen bir toplantı yapalım dedik fakat Başkanımızın bugün Urfa’ya toplantıya gideceğini ancak pazartesi akşamı uygun olacağını söylediği için pazartesi akşamı bu konuyu dile getirmek için toplantı düzenledik. Toplantımızda Başkanımız Mehmet Keleş’te olacak”

DÜZCESPOR’UN BORCU NE KADAR?

Eser, Düzcespor’un borcunun ne kadar olduğunu da gelen soru üzerine paylaştı. “1998-2005 yılları arasındaki Bolu Sosyal Sigortalar Kurumundan gelen 593 bin 249 lira borç var. Şuan da tebliğ edilmemiş ama benim öğrendiğim. Düzce SGK Müdürlüğünde de 179 bin 163 lira borç görünüyor. Bu borçlar daha tebliğ edilmemiş. Ayrıca Düzce Vergi Dairesi’ne de 12 bin 93 lira borç görünüyor”

DÜZCESPOR’UN ÖNÜNÜ AÇMAMIZ GEREKİYOR


Eser, borçla ilgili olarak Düzcespor’un kaynaklarının zaten kısıtılı olduğunu borcun ödenerek kulübün önünün açılması gerektiğini belirtti.
“Boluspor’un hiç borcu yok. Zamanında az az bu ilgili dönemler ödenseydi, kalmayabilirdi. Bunu derken de eski yöneticiler tabi ki üzerine alınmasın. Düzcespor zor şartlarda yönetiliyor. Kaynakları kısıtlı. Bunu bir temizleyip Düzcespor’un önünü açmamız lazım. Muhtemelen 3.lige çıktığımızı düşünürsek bunların olmaması için yani önümüzün açılması için bu dosyaların temizlenmesi gerekiyor”

 

Haber:Y.SEVER