Bu yıl ikincisi düzenlenen Düzce Belediyesi Yağlı Güreşleri 18 Temmuz Şehir Stadı'nda yapılırken düzenlenen turnuvaya 34'ü baş pehlivan olmak üzere 350 pehlivan katıldı. Değişik kategorilerde yapılan güreşlere Düzcelilerin yoğun ilgi göstermesi de dikkatlerden kaçmadı. Düzenlenen turnuva öncesi Belediye Mehteran Takımının gösterisi sunulurken bu tür etkinliklerin Düzce için çok önemli olduğunu belirten Düzce Milletvekili Celal Erbay, Türk sporunun güreş olduğunu ve güreşin daha da gelişmesi gerektiğini ifade etti. Vali Bülent Kılınç'ta sporun önemine değinerek bu tür etkinliklerle hem hoşça vakit geçirildiğini hem de spor yapıldığını belirtti. Kılınç ayrıca bu etkinliklerin daha da arttırılması gerektiğini de dile getirdi.

Turnuvanın bekledikleri gibi dolu dolu geçeceğine inandıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bundan sonraki yıllarda turnuvanın çok daha iyi bir atmosferde geçeceğini söyledi. Keleş, yapılan güreş müsabakalarının ilerleyen yıllarda Kırkpınar Güreşleri kadar yankı yapacağına inandıklarını da ifade etti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar tarafından katılımcılarla birlikte dua edilirken Pele Mehmet diğer adıyla Cengaver tarafından güreş turnuvasının en küçük pehlivanları olan Düzce Belediyespor Kulübü Başkanı Kadir Badur'un oğlu Yağız Badur ile Düzce Belediyesi Başpehlivanlarından Ahmet Kavakçı'nın oğlu Melih Kavakçı'nın müsabakasıyla güreş turnuvası başlatıldı.

YEYPAŞ tarafından düzenlenen turnuva da vatandaşlara yemekte verilirken turnuva için 500 kilo yağ kullanıldı.