Kaynaşlı’dan sonra Cumayeri’de motor sporlarıyla adını duyuracak. Dünya Şampiyonu ve Milli Sporcumuz Kenan Sofuoğlu, Cumayeri’nde motor sporları için pist yapılacağını duyurdu. Sosyal Paylaşım sitesindeki hesabından “Duymayanlar için müjdeli haberimizi paylaşmak istiyorum;” diyerek kararını açıklayan Sofuoğlu şunları kaydetti:

DÜNYA STANDARTLARINDA OLACAK
“Yeni yapılacak olan pist için kararımızı verdik, birkaç aydır farklı lokasyondaki yerleri inceledikten sonra Düzce'nin Cumayeri ilçesinde pisti yapmaya karar verdik. İnşallah önümüzdeki Pazartesi günü ilk çalışmalar başlıyor. Dozerler piste girişi yapacaklar. Mayıs ayında ilk asfaltı atmayı ve Haziran ya da Temmuz ayında Türkiye Şampiyonasının bir ayağını burada gerçekleştirmeyi planlıyoruz. En önemlisi de bu pisti sadece motosiklet pisti olarak görmeyin, öyle bir pist yapılacak ki hem Türkiye Otomobil yarışlarının hem Motosikletlerin her türlü Pist yarışlarının yapılabileceği güvenlik olsun, tasarım olsun bu alanlarda Dünya standartlarında özel bir parkur hazırlanacak.



Pistin dizaynını bizzat ben kendim yapacağım. Bütün çalışmalarıyla A dan Z'ye kendim koşturup uğraşacağım. Pisti buraya yapmamızda hem Cumayeri Belediye Başkanımızın yoğun ısrarları ve gösterdikleri itinadan ve bölgenin çok elverişli olmasından dolayı ayrıca Sakarya'da halihazırda bulunan pistimizden ötürü son kararımızı burada yapılması yönünde verdik.”

Haber;S.KAŞKIR