Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) 2014 yılında 7 farklı ilde toplamda 32 aracın katılımıyla düzenlediği Off-Road yarışlarında S-4 kategorisinde 6 aracın arasında Düzce’yi temsil eden Pilot Burhan Yiğit ve Co Pilot Zafer Altınışık, birinci olarak Ulusal Türkiye Kupası’nda Birincilik Kupası’nı Düzce’ye kazandırdılar.
Profesyonel pilotların yer aldığı off-road yarışlarına ilk kez katılan ikili 2014 yılı içerisinde 7 farklı ilde S-4 kategorisinde yarıştı. Toplamda 32 aracın yer aldığı şampiyonada kendi kategorilerinde 6 aracın arasında genel klasmanda en iyi puanları alarak zirveye çıkan sporcular, Düzce’ye büyük gurur yaşattılar.

Kupalarını alan sporcular Co pilot Zafer Altınışık ilk kez yarıştıkları kulvarda başarılı oldukları için mutlu olduklarını söyledi. Altınışık, “Profesyonel pilotlarında yer aldığı yarışlarda önemli bir derece elde ettik. 2015 yılında Düzce’de Türkiye Şampiyonası düzenlenecek. Rally raid’ta yarışacağız. 3 ayaklı uzun bir soluklu olan yarış olacak. 3.5 kilometre uzunluğunda o yarışlarda da en iyi dereceyi elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haber:Y.SEVER