Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu'nca düzenlenen ''U21 ve Büyük Erkekler R6 Rafting Türkiye Şampiyonası'' Düzce'de yapıldı. Cumayeri ilçesine bağlı Dokuzdeğirmen Köyü’nde yapılan yarışlara, büyük erkeklerde 9, U21'lerde 5 takım olmak üzere toplam 14 takım ve 112 sporcu katıldı.
İki gün süren şampiyonanın son gününde nehir iniş yarışları yapıldı. Yarışmaların sonunda, Büyük erkeklerde, Antalya Gençlik Spor Kulübü 958 puanla 1., Çaykur Spor Kulübü 877 puanla 2., Lykia İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü835 puanla 3. oldu. U-21’de ise Ali Paşa Spor Kulübü 1000 puanla 1., Düzce Gençlik Spor Kulübü 880 puanla 2., Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü 745 puanla 3. oldu. Dereceye giren takımlara madalya ve kupaları düzenlenen törenle verildi.
Törene Vali Vasip Şahin, Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, İlçe Kaymakamı Zafer Coşkun, Belediye Başkanı Yakup Keleş, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Ağır Ceza Reisi Hikmet Şen, Rafting As Başkanı Abdullah Kavaklı ve çok sayıda davetli ile köy halkı katıldı.
Tören Öncesi Düzce Belediyesi Mehter Takımı gösterilerini sundu. Halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve sporcuların Karadeniz oyunları da ilgi ile izlendi.

Törende konuşan Vali Vasip Şahin, Rafting sporunun Cumayeri ilçesinde yapılmaya başlanmasından sonra ilçede suç oranlarında azalma yaşandığını belirterek bu sporu yaşatmak gerektiğinin altını çizdi. Amatörce yapılmaya başlanan rafting sporunun hızla gelişerek bu yıl Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olgunluğa ulaştığını belirten Vali Şahin, Dokuzdeğirmen Köyü’nün de bu spor sayesinde hızla geliştiğini söyledi

Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Cumayeri eşittir Rafting diyerek, bu sporun HES inşaatından ötürü bir daha istenilen seviyede yapılamayacak olmasından ötürü üzgün olduğunu dile getirdi. Bu sporun belli bir süreç içinde farklı noktalara taşınacağını belirten Kaşıkoğlu, bu rafting olmaz belki ama burada başka spor branşlarında yarışlar yapılmaya devam edecektir dedi.

Törenin sonunda dereceye giren takımlara madalya ve kupaları takdim edildi.

Haber; Ü. ÇETİN