Sportmence programına konuk olarak katılan Düzcespor eski alt yapı sorumlusu Fahrettin Yıldırım Düzcespor, Alt yapı ve Bal ligi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Programa telefon ile bağlanan Düzcespor teknik direktörü Mehmet Kenan Öztürk oynanan Pazarspor ve Pazar günü sahamızda ağırlayacağımız Kemerspor 2003 maçı ile ilgili görüşlerini belirtti.

“Parasal sorunlar aşılınca Düzcespor rahatlayacak”
“Dış saha da Düzcespor çok rahat “ tespitinde bulunan Fahrettin Yıldırım “Düzcespor iç saha da 14.cüyüz dış saha da lideriz. Bunun sebebini hocalar daha iyi biliyorlardır ama Düzce’deki topçuların saha ile ilişkileri, seyirci ile aralarındaki problemleri bilemiyorum. Topçuların heyecanları da olabilir. Kalıtsal hoca değişikliğinin saha içindeki yansıması da olabilir. Dışa baktığımız zaman çok daha rahat Düzcespor , çok gol atan az yiyen bir takım. Ben parasal sorunlar aşılınca Düzcespor’un biraz daha rahatlayacağını düşünüyorum. Düzcespor’un üç haftaya ihtiyacı var diye düşünüyorum. Üç hafta sonra daha da rahat bir takım izleyebiliriz. Pazarspor’a göre biz daha organize bir takımız. Devre arası problemleri geçişini atlattığımızı düşünüyorum. Transfer yapsaydık daha başarılı olacağımızı düşünüyordum. Yeni gelen hoca ile de havayı yakaladığımızı da düşünüyorum” dedi.

“Alt sıradaki takımlarla aramızı açtık “

“Pazarspor ile çok kilit bir maç oynadık” diyen Murat Yavuz “ Pazarspor maçı aleyhimize sonuçlanmış olsaydı biz 26 puanda kalacaktık. Pazarspor puanını 20 yapacaktı. Çok önemli bir deplasman galibiyeti olarak görüyorum. Alt sıradaki takımlarla aramızı açtık. Kısıtlı bir kadromuz var bu puan bence çok değerli bir üç puan oldu” dedi.  

“Kendine güvenen basan az gol yiyen bir takımımız var”

“iyi bir kalecimiz, bir orta sahamız ve iyi bir santraforumuz var” olduğunu savunan Yıldırım “ Ofspor maçı kolay değil kazandılar, ardından Pazar maçı kazandılar. Geçen seneki takıma bakın 1-0 ile kazanan son dakika kazanan takım vardı şimdi öyle değil. Kendine güvenen basan, az gol yiyen bir takımımız var. Ben hocayı tanımıyorum ama kendisine güveniyorum. Dış sahadaki başarıyı topçularımızın başarısına bağlıyorum. İç saha da kaybetmesi iç yönetimde ayarsızlık olduğunu düşünüyorum. Seyirci baskısı olabilir, kısıtlı takım olmasının da etkisi olabileceğini düşünüyorum” dedi.

“Baktığımız zaman takım yavaş yavaş oturuyor” diyen Yavuz “ Hocanın tercihlerine saygı duymak lazım. Takımı en iyi tanıyan hocamızdır” dedi.

“Tunahan’ı Kazandıran Kenan Şereflioğlu hocamdır”

“Tunahan Oynadığı değeri maddi anlamda almıyor “ iddiasında bulunan Fahrettin Yıldırım “Biz akademi ligine ilk girdiğimiz de 16 kişilik bir ekipti, Tunahan’ı kazandıran Kenan Şereflioğlu hocamdır. Tunahan oynadığı değeri maddi anlamda alamıyor. Ben onun sözleşmesinin uzatılması gerektiğini , kendisinin ödüllendirilmesinin gerektiğini düşünüyorum. Tunahan iki defa Düzcespor ile kampa çıktı, sonra Beyköy’e döndü bunu en iyi şekilde değerlendirdi. Duyduğum kadarıyla yeni bir sözleşme yapılsın. Muhammet kardeşimiz var 17-18 yaşında kardeşimiz. Ona da kadro da yer veriyorlar. O da futbol hayatına kalıcı konutlarda kurulan bir takımda Fatih hoca ile başlamış. Sonra Düzcespor’a kazandırılmış yetenekli bir çocuk. Eğer bu çocuklar olmazsa hocanın çıkartacağı 24 kişilik bir oyuncu kadrosu yok. Bizim bu çocuklara ihtiyacımız var “ dedi.

“İç sahadaki puan kayıplarının sebebi Telaşlı Oynamamız”

“Birkaç hafta sonra Düzcespor’un yer alacağı grup belli olur” görüşünü savunan Yavuz “ Yukarıda mı yer alacak alt tarafta mı yer alacak . son üç sıradaki takımlarla puan farkının açılması, teknik heyeti, futbolcuları rahatlatır. Bu futbolcuların sahadaki oyunlarını rahatlatır. İç sahadaki puan kayıplarının sebebi bence telaşlı oynamamız. Taraftarımız telaş yaptırma konusunda futbolculara sanki biraz baskı kuruyor gibi. Hafta sonu kemer maçımız var . maç seyircisiz olarak oynanacak. Kulübümüz hazırladığı bir etkinliği var. Seyircisiz olmasına rağmen bir bilet var . Seyircisiz hatıra bileti olarak. 20 lira değerinde bir bilet var . Taraftarımızdan kulübe destek olmalarını istiyoruz” dedi.
Sportmence programına telefon ile katılan Düzcespor teknik direktörü Mehmet Kenan Öztürk;

“Onlardan baskı beklerken biz baskılı başladık”

“Bundan sonraki hedefimiz yukarısıdır “ hedefini belirleyen başarılı teknik adam “Pazarspor içinde bulunduğu durum itibariyle biraz zor durumda, küme düşme hattının hemen içinde olan bir takım, maçlarını Arhavi’de suni çimde oynuyorlar, maça iyi başladık, onlardan baskı beklerken biz baskılı başladık. İlk yarıyı 2-0’a getirebilirdik net pozisyonlarımız var. İkinci yarının başında bir gol bulmamız bizi biraz rahatlattı. Ancak dakika 70’den sonra ister istemez Pazarspor’un baskısı oldu. Hakem üzerine, kulübün ve seyircinin çok büyük baskısı oldu. Skoru korumaya yönelik değişiklikler yapmak zorunda kaldık çünkü olay doldur boşalta döndü. Özellikle kalecimiz Gökhan’ın çıkardığı 2-3 tane ne pozisyon var. Maçın kırılma anlarında iyi oynadı. Uzatma dakikalarında attığımız gol ile 2-0 galip geldik. Ben oynayan oynamayan kadroya giren giremeyen bütün futbolcularımı kutluyorum alınlarından öpüyorum. İç saha da oynadığımız da rakip takımlar geriye yaslanıyor onları açacak denemelerinde bazen başarılı olamıyoruz ama dış sahada oynadığımız da üzerimize gelen takımların savunmasının gerisine çok iyi koşan oyuncularımız var. Öne de geçtiğimiz zaman farkı koruyor yâda arttırma yönünde oyunlar oynayabiliyoruz. Şuanda yukarıdaki grubu yakaladık. İki zor maçımız var. Kemerspor takviyeler yaptı. 5-6 deneyimli oyuncu aldılar. Seyircimiz haricinde sakat yada cezalı oyuncumuz yok. 32 puan yapabilirsek bizim için çok çok iyi olur. Bundan sonraki hedefimiz yukarısıdır. Bizim ligimiz de her takım bir birini yenebilir. Her takım puan kaybı yaşayabilir. Dolaysıyla kayıpları telefi etme şansımız olabilir. Bu ligde daha çok sular akacak. Kazanabilecek puanları kazanıp beklemek zorundayız “ dedi.

“Takımın Havası iyi, eksiği maddi durumu”

“Kemerspor maçını alacağımızı düşünüyorum” tahmininde bulunan Fahrettin Yıldırım “ Takımın havası iyi, eksiği maddi durum. Onu da bizler, iş adamları, siyaset el ele verip düzeltecekler , Düzcespor’un markasını düşürmeye de kimsenin hakkı yok. Yılmaz diye arkadaşımız var Kasımpaşa’da oynuyor. Maalesef Düzcespor Kulüp müdürünün bize bir hediyesidir. Lisansını çıkartamadık çıkmıyor dedi. Şuanda Kasımpaşa da ilk  18’de ara ara yer alıyor. Orhan belediye den Tire ye gitti, Salih çelik örneği var Milli takıma kadar giden.  Bugün Yılmaz’ı kaça transfer edebilirsin” dedi.

“Kaynaşlı Belediyespor karar aldı biz küçüleceğiz dedi “

 “Kaynaşlı’dan ayrılan Gerard’ı Fenerbahçeli menajerler izliyor “ iddiasında bulunan Fahrettin YILDIRIM “Kaynaşlı ile yakından ilgilendiğim için iyi biliyorum. 1877 Alemdağspor’da iki tane Düzceli çocuk var. Biri Bayraktutar diğeri de Kaynaşlı’nın çocuğu. Üzülerek şunu söylüyorum Düzce’de futbol dedikodu ile yürüyor. Nihat Aydın hocama teşekkür ediyorum Kaynaşlı’yı o çıkardı çok emeği var. Ona da saygı duyuyorum. Ama ben her şeyi biliyorum anlamında söylemiyorum. Kaynaşlı geçen sene korkunç bir bütçeyle 1 milyon 300 bin lira para harcadı. Kaynaşlı bir karar aldı biz küçüleceğiz dedi. Düşersek düşeceğiz ama kendi çocuklarımızla düşeceğiz. Topçuların birçoğunun parasının ödendiğini biliyorum. Yanlış bir politika kararı aldılar çünkü bütçe her sene büyüyen bir bütçe. Nihat Aydın gittiğinde 2 puanı vardı. Kaynaşlı Belediyespor sahibi Düzceli olan Modafen’den zenci bir çocuk aldılar “Gerard” şimdi Devrek’e gitti iyi bir oyuncuydu. Niye Devrek’e veriyoruz, Çilimli’ye gitseydi. O çocuğu ilk maçında Fenerbahçe’nin sağ beki Tayfun izliyordu. Menajerler izliyordu.  Çilimlispor’u ve Nedim hocayı da tebrik ediyorum. Kuzey Yıldızından aldığı stoper bir çocuk var Osman Boz. Hocamı tebrik ettim 19 yaşında bir çocuğu ilk maçında sahaya sürdü. İnanacaksınız, değerine bakmayacaksınız alt yapıdan gelen çocuğa formayı teslim edeceksiniz. İnşallah Düzcespor’a da kazandırır” dedi.

SPOR SERVİSİ

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ