Düzce Belediyesi Encümen Salonu’nda, Düzce Belediyesi ve Türkiye Oryantiring Federasyonu arasında 19-21 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan Türkiye Şampiyonası’nın Düzce’de yapılacağını resmileştiren karşılıklı protokol imzalandı. Şampiyona kapsamında Düzce’ye 2 bin sporcunun gelmesi bekleniyor.

“İlimizin tanıtımı için katkı sağlayacak”
Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz imzalar atılmadan önce yaptığı konuşmasında, Mayıs ayının sonlarına doğru yapılacak olan etkinlikte Türkiye çapında 2 binin üzerinde bir sporcu katılımı beklediklerini söyledi.

Caymaz konuyla ilgili şunları söyledi: “Hem zekanın hem bedenin kullanıldığı gençlerin eğitimine katkı sağlayan güzel bir etkinlik. Türkiye’nin her yerinden gelecek olan katılımcılar ilimizin tanıtımı için büyük bir katkı sağlayacaklardır.”

“Bir doğa sporu olan oryantiringin Düzce’de olması da çok anlamlı”
Federasyon başkanlığındaki ilk Türkiye Şampiyonasını düzenleyecek olan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz ise, organizasyonun Düzce’de yapılmasından keyif alacaklarını söyledi.

Akyüz şampiyonayla ilgili bilgiler verdi:“19-21’inde anlamlı bir tarihte Türkiye Şampiyonası’nın ligin son yarışmasının finalini yaklaşık 2 bin sporcuyla 80 civarında kulüple yapmak güzel olacak. Ayrıca 14 yaş altı sporcularımız da olacak. Belki Balkan ülkelerinden gelenler de olacaktır. Sayımızı daha da artırabiliriz. Bir doğa sporu olan oryantiringin Düzce’de olması da çok anlamlı.”

“Oryantiringadına bütün alt yapılarımızı oluşturduk”
Son olarak konuşan Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, oryantiringinin Düzce’de çok iyi bir seviyeye gelmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek,oryantring adına bütün alt yapılarını oluşturduklarını, bu alanda sporcu ve hoca yetiştirilmesi gerekliliğine değindi.

Açıklamaların ardından taraflar protokolü imzaladı.