Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı kupasının sahibi, İngiltere'nin Liverpool ile Tottenham takımları arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finali nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu.

İspanya'nın başkenti Madrid'de, Atletico Madrid'in evi olan Metropolitano Stadı'nda oynanan karşılaşma, TSİ 22.00'de başladı.

Sloven hakem Damir Skomina düdük çaldığı final maçında, yardımcılıklarını aynı ülkeden Jure Praprotnik ve Robert Vukan olurken, İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz, dördüncü hakem olarak görevlendirildi.

Liverpool'un başarısındaki payı tartışmasız olan Sadio Mane, Roberto Firmino ve Muhammed Salah'ın yanı sıra,Tottenham'da dikkatler üzerine çeken Lucas Moura, Heungh Min Son ve Harry Kane gibi isimlerin mücadele edeceği karşılaşma tüm Dünya'da büyük ilgi ile takip edildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşacak İngiltere'nin Tottenham ile Liverpool takımlarındaki futbolcuların tahmini değeri, 1 milyar 786 milyon euro olarak dikkat çekerken, Liverpool'un tahmini piyasa değeri 950,5 milyon, Tottenham'ın ise 835,5 milyon euro oldu.

Liverpool'dan Mısırlı Muhammed Salah ve Tottenham'dan İngiliz Harry Kane, 150'şer milyon euro ile takımlarının en pahalı futbolcuları olarak ön plana çıkıyor.

Karşılaşmanın ilk golünü penaltıdan Muhammed Salah ile bulun Merseyside ekibi, Origi'nin attığı golle 2-0 üstünlük elde etti ve UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesinde zafere ulaştı.

Geçtiğimiz sezon final maçında Real Madrid'e mağlup olan ve yeniden çıktıüı final karşılaşmasında bu kez londra ekibi ile karşılaşan Liverpool, uzun yıllar sonra özlediği başarılardan birini yakalama şansı buldu

Haber: İ.İ.AYDOĞDU