Düzcespor Kulüp Başkanı Mehmet Saygun Haber Merkezimize özel açıklamalarda bulundu. Düzcespor’a 5 yıllık plan dahilinde geldiklerini belirterek sözlerine başlayan Saygun, hedeflerini aktardı. “İlk iki yıl borçların bitirmeyi hedefliyoruz. Tesislerin ve alt yapılara daha fazla önem vereceğiz. Türkiye’deki kulüp yönetimlerinin başarılı olarak kabul edilmesinin tek koşulu takımlarının şampiyon olmasıdır. Düzcespor’da duyguda var olan inancı uygulamaya koymak için çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

Başkan Saygun kurumsallaşmanın önemine değinerek “Başarılı olmak, şampiyon olmak her insanı mutlu eden duygulardır. Ancak şampiyon ve bir üst ligde kalıcı olmak için birçok sebebin varlığını bilmek gerekir. Bunlar içinden en önemlileri, kulübün ekonomik bağımsızlığının bulunması, tesisleşme ve sporcu eğitim merkezleriyle (alt yapı) kurumsallaşmasıdır” sözlerini sarf etti.

Saygun futbol kulüplerinde, kurumsallaşmanın temel amacının kulüp faaliyetlerinin, kurum, kuruluş ya da kişilere bağımlı olmadan sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi olduğunu söyledi.

Düzcespor Kulüp Başkanı Mehmet Saygun mevcut sisteme dair eleştirilerini paylaşarak Düzcespor’a neden 5 yıllık bir planla geldiklerini anlattı. “Sorunları tartışmak işimize gelmiyor, üzerini kapatmayı tercih ediyoruz. Kaostan, kavgadan, hakaretten besleniyoruz. Gençlik aşısı diyoruz, yeniden yapılanma diyoruz, sürekli fikir değiştiriyoruz. Aldığımız kararların arkasında duramıyoruz. Kurtuluş altyapıda diyoruz. Bir türlü altyapılara el atmıyoruz. Biz yönetim olarak bu yapının değişmesi için 5 yıllık bir planlama ile Düzcespor’a sahip çıktık” şeklinde konuştu.

Başkan Saygun destek isteyerek sözlerini tamamladı. 

Haber:M.YILDIRIM