Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, şehirde spor takımlarının olmasının bir kenetlenme ifadesi olduğunu belirtti. Yılmaz, “Bolu’da Boluspor denildiğinde akan sular durur” ifadelerini kullanarak, “Siz Belediye Başkanı iseniz şehrinizin takımına sahip çıkmak zorundasınız.” Dedi.

"KALİTELİ BİR YÖNETİM OLUŞTURDUK"

“Biz küçük şehirlerin spor takımlarıyız. Takımlarımız şehir ile bütünleşmiştir. Eğer belediye Başkanı iseniz şehrinizin takımına sahip çıkmalısınız. Öncelikle kaliteli bir Boluspor yönetimi oluşturuldu. Sportif başarı elde edildi. aynı zamanda yeni tesisler oluşturuldu. Belediye, İl Özel idaresi ve sivil toplum Boluspor’a destek oldu ve bu günlere gelindi. Boluspor için halı sahalar yapıldı. Tenis kortları yapıldı. Otoparklarımızı Boluspor’a verdik. İşletmelerimizi, Belediye otobüslerimizi Boluspor’a verdik. Boluspor’u ayda 200 bin TL civarında girdisi olan bir kulüp haline getirebilirsek gerisi kendiliğinden gelir.”

"BJK VE GS İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Daha önce Düzce’ye yapılması planlanan fakat her ne sebepse Bolu’ya kayan Beşiktaş ve Galatasaray tesisleri ile ilgili de konuşan Başkan Yılmaz, “Kışın nasıl Antalya futbol merkezi oluyorsa biz de yazın Bolu’yu böyle yapmak için çalışıyoruz” dedi.

“Topuk’ta FB’nin gelişi diğer takımları teşvik etti. Bolu BJK, GS ve Trabzonspor’un neden bir Antalyası olmasın. Bolu’yu Topuk Yaylası gibi yapmak istiyoruz. Dünya takımlarını Bolu’ya çekerek buranın bu anlamda da ekonomisini artırmak istiyoruz. Böyle bir şeyi Düzce’de yaparsa Düzce’de yükselebilir.”

Haber; R. BAL