Kağıt üzerinde kolay görünen maçlarda üst üste puan kayıpları yaşayarak play-off oynama şansını zor sokan Düzcespor, doğrudan rakibi olan Ofspor ile deplasmanda olmak ya da olmamak maçına çıktı. Temsilcimiz son dakika golüyle karşılaşmadan 1 puanla ayrıldı.

Geçtiğimiz hafta teknik direktör Murat Şenvardar’ın istifa etmesi üzerine, daha önce yardımcı antrenörlük görevi de yapan Ufuk Özbey, kritik maçta teknik direktör olarak kulübede yer aldı.



Düzcespor karşılaşmaya kalede Çağrı, savunmada Enver-Çağrı-İbrahim-Burçak, orta sahada Oktay-Hüseyin-Buğra, sağ kanatta Serhat, sol kanatta Zihni ileride Mustafa Bedirhan 11’i ile başladı.

Karşılaşmada ilk 10 dakika orta saha mücadelesi şeklinde geçti. 11. dakikada Düzcespor savunma arkasına atılan topta Talha Aydemir, Ofspor’u 1-0 öne geçirdi. Golden sonra baskısını artıran ev sahibi takım Düzcespor’a zor anlar yaşattı. Düzcespor’da İbrahim 26 ve 29.dakikalarda yaptığı faullerle çift sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi. 1-0 önde ve 1 kişi fazla olan Ofspor bu dakikadan sonra oyunun temposunu düşürdü ve kendi yarı alanında oyunu kabullendi. Bu dakikalarda etkinlik sağlayamayan Düzcespor soyunma odasına 1-0 geride gitti.



Düzcespor ikinci yarıda tüm riskleri göze alarak başladı. İlk yarıya nazaran daha etkili bir oyun ortaya koyan temsilcimiz Burçak’ın kafa vuruşu ve Oktay’ın sert vuruşu ile iki kez gole çok yaklaşmasına rağmen gole ulaşamadı. Riskli oyunun sonucunda defansta büyük boşluklar veren temsilcimizde kaleci Çağrı iki net pozisyonda gole izin vermedi.

Karşılaşmanın 77.dakikasında çok önemli bir kırılma anı yaşandı. Düzcespor’da kazanılan penaltı atışı için topun başına gelen İsmail Türk’ün sert vuruşu üst direkten döndü. 86.dakikada kontratakta bu kez Ofsporlu oyuncuların vuruşu direkte patladı. Karşılaşmanın 90 artı 4.dakikasında Serhat Düzcespor’a beraberliği getiren golü kaydetti.

Bu sonuçla Düzcespor’un son maçlar öncesinde puanı 52’ye yükseltti ve 6.sıradaki yerini korudu. Düzcespor Ofspor’a karşı ikili averajda önde olduğu için puan eşitliğinde ligi üst sırada bitiren takım olacak. Düzcespor’un play-off’a kalabilmesi için son hafta kendi sahasında Erbaaspor’u yenmesi yeterli olacak.