6 yıl önce aramızdan ayrılan 60 yılını Düzcespor'a adayan Düzce Gençlikle başlayıp, Düzcespor ve Fenerbahçe takımlarının başarısı için çalışan, gerek futbolcu gerekse hoca ve yönetici olarak yıllarca hizmet veren Şahap Bayav Düzce Şehir Mezarlığı'nda ailesinin ve sevenlerinin katılımıyla anıldı. TÜFAD tarafından düzenlenen anma töreninde ailesi başta olmak üzere Düzcespor Eski Başkanları, futbolcuları ve yöneticileri ile şuan Düzcespor'da görev yapan idareciler futbolcular ve teknip ekip yer aldı. 



Törende konuşan eşi Ayhan Bayav, 6 yılın geride kaldığını dile getirdi. Bayav,"Bizleri hiç unutmadığınız için çok mutluyum. Allah hepinizden razı olsun. Onu unutamıyorum. Onun herşeyini özlüyorum. Onun yerini hiçbir şey dolduramaz"dedi.


Düzcespor Teknik Sorumlusu Cenap Taner, Şahap Bayav'la daha önce Düzcespor'da görev yaptığı dönemde kısa bir süre çalıştığını belirterek duygularını paylaştı. Taner,"Hem Düzce futboluna hemde Türk futboluna yaptığı hizmetlerden dolayı şükranla anıyoruz. Kendisini hem Düzce hemde Türk futbolu hiç unutmayacak. Futbol insanı olmak, futbola emek vermek ve futbol gönüllüsü olmak çok başka bir durum. Kendisi bunu tam anlamıyla barındırıyordu"dedi.

 



Düzcespor takım kaptanı Serkan Öz yaptığı kısa bir açıklamayla Şahap Bayav'la beraber yaşadıklarından bahsetti. Öz,"Şahap hocamın bende çok emeği var. Benim Düzcespor'a gelmemde katkısı oldu. Beni beğenip Aydınpınarspor'dan alan hocamdır. Türk futbolunda Düzce ve Türkiye'de ismi önde gelen biriydi.allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun"dedi.



Anma töreninin gerçekleşmesinde emeği olan TÜFAD Yönetim kurulu Başkanı Murat Şahabe, Şahap Bayav için duygularını dile getirdi. Bayav'ın hem hocaları olduğunu hemde TÜFAD'ın kurucu Başkanları olduğunu belirtti. Şahabe,"Bizim görevimiz, yılda bir günde olsa gelip mezarı başında bu toplulukla beraber onu anmak ve unutturmamak. Kendisi büyük bir spor adamıydı. Düzce'ye çok büyük hizmetleri oldu"dedi.



Anma töreni edilen duaların ardından helva ikramıyla son buldu.

 

Haber: Y. Sever