Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan "Uluslararası Spor Değişim Programı Projesi" ile ebeveyn bakımından yoksun çocukların sportif faaliyetlerle toplumsal hayata uyumlarının artırılması amaçlandı.
Bu amaçla; Gençlik ve Spor Bakanlığınca finanse edilen projeyle yurt genelindeki 7 bölgede koruma ve bakım altındaki 14-18 yaş grubu gençlerden kız ve erkek voleybol takımları oluşturuldu. Bu takımlar arasındaki müsabakalarla bölge şampiyonları belirlendi.
Aralarında Bölge şampiyonu olarak Düzce Fehmi Öney Sevgi evlerinde kalan genç kızların oluşturduğu takımında katıldığı Adana, Antalya, Afyon, Aydın, Kilis, Muş, Diyarbakır, Kocaeli, İstanbul, Yozgat, Amasya, Niğde, Malatya il şampiyonları, bugün Türkiye Şampiyonu olabilmek için Ankara’da yarıştılar.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır’ında izlediği final maçında Düzce Fehmi Öney Sevgi Evi Voleybol takımı Türkiye Şampiyonu oldu. Büyük mutluluk yaşayan kızları tebrik eden Erdoğan ve Çakır hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Şampiyon olan Fehmi Öney kız takımı, Ağustos ayında bir hafta boyunca Amerika'nın Illinois eyaletinde bulunan Chicago kentindeki dostluk maçlarına katılacak.