Düzcespor'un sezon açılışına beklenen ilgi gösterilmedi. Oldukça sönük geçen açılışta Düzcespor yalnız kaldı. Coşkulu geçmesi ve şölene dönüştürülmesi planlanan açılışa Düzceliler ilgi göstermedi.
Yeni bir yönetim ve yeni bir kadroyla yola çıkan Düzcespor'da sezon açılışı dün yapıldı. Açılış tarihinin günler öncesinden duyurulmasına rağmen, taraftarın Düzcespor'u yalnız bıraktığı görüldü. Sezon açılışı ilgi gösterilmemesi nedeniyle, “ sanki sezon kapanışı yapılıyor” şeklinde yorumlandı.
Sezon açılışı programı Belediye önünde yürüyüşle başladı. Düzcespor Kulüp Yönetimi, A Takımı ve Alt yapı oyuncularının bulunduğu kortej, Belediye önünden Anıtpark'a kadar yürüdü. Vatandaşlar ise, korteje katılmak yerine şaşkın bakışlarla izlemeyi tercih etti. Anıtpark'a gelinmesinin ardından, Kulüp Başkanı Mustafa Yılmaz ve Osman Bayraktar tarafından Atatürk Anıtına çelenk koyuldu. Buradaki törene de ilginin az olduğu gözlenirken, protokol den sadece AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan'ın törene katıldığı dikkatlerden kaçmadı.
Düzcespor'un sezon açılış törenlerine Anıtpark'ın ardından 18 Temmuz Stadyumu'nda devam edildi.
Coşku ve heyecandan yoksun açılış töreninde, tribünlerin boşluğu ve stadın süslenmesine gereken önemin verilmediği gözlerden kaçmadı. Sadece kapalı tribünde seyirci olduğu görülürken, diğer tribünler ise boş kaldı. Stadyumdaki törenlerin başlaması ile birlikte Vali Bülent Kılınç, AK Parti Milletvekilleri Metin Kaşıkoğlu, Yaşar Yakış, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman ve Baro Başkanı Ali Dilber'de sezon açılışına katıldı. Açılış konuşmalarının ardından Düzcespor ve Düzce Belediyespor minik takımları gösteri maçı yaptı. Miniklerin maçının ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye Düzcespor Kulüp Başkanı Mustafa Yılmaz çıktı. Yılmaz, geçmişi unutup büyük başarılara imza atmak için burada olduklarını söyledi. Futbolculara güvendiğini ifade eden Yılmaz, iyi bir kadrolarının olduğunu vurguladı.

Ardından konuşmasını yapmak üzere AK Parti Milletvekili Metin Kaşıkoğlu kürsüye çıktı. Kaşıkoğlu, Düzcespor'a gönül veren herkesin burada olduğunu ve Düzcespor'un hak ettiği yere geleceğini sözlerine ekledi.

Kaşıkoğlu'nun ardından kürsüye çıkan AK Parti Milletvekili Yaşar Yakış ise geçmiş yıllarda Düzcespor'a yeterli desteği veremediklerini fakat bu yıl ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Yakış, “Düzce koşarken Düzcespor yerinde durmayacak.” şeklinde konuştu.


Futbolun fair play çerçevesinde olması gerektiğini söyleyen Vali Bülent Kılınç, geçmişte yaşanan olayların bir daha tekrarlanmamasını ifade etti. Başarının yanında centilmenliğin elden bırakılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.