İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile 81 İl valiliğine Bakan Süleyman Soylu imzalı “Spor Müsabakalarının Güvenliği” konulu genelge gönderdi. Genelgede, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında etkin güvenlik tedbirleri alınması ve müsabaka alanlarında meydana gelmesi muhtemel olayların önlenmesinin büyük önem arz ettiği ifade edildi.

Müsabakaların güvenli bir şekilde sonuçlandırılması bizzat valiler ve emirlerindeki kolluk kuvvetlerinin sorumluluğu altında olduğu belirtilen genelgede, spor müsabakalarında alınacak önlemler şu şekilde sıralandı:

İl Spor Güvenlik Kurullarınca yapılacak risk analizleri doğrultusunda tüm müsabakalar kendi içerisinde risk derecelerine göre A yüksek riskli, B orta riskli ve C hafif riskli olmak üzere üç kategoriye ayrılacak. Güvenlik tedbirleri her kategorinin kendi hassasiyeti çerçevesinde planlanacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, il emniyet müdürlükleri marifetiyle illerindeki özel güvenlik görevlilerinin niteliklerinin artırılmasına yönelik olarak spor güvenliği konusunda eğitim planlamaları yapacak. Müsabaka öncesinde stadyum içerisine alınacak pankart ve benzerlerinin spor ahlakına aykırı resim ve yazı içerip içermediği kontrol edilecek. Uymayanlar hakkında ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde işlem yapılacak. İllerde spor müsabakalarında spor güvenliğinin sağlanması konusunda farkındalık oluşturacak toplantı, taraftar eğitim seminerleri, broşür ve benzeri faaliyetlere ağırlık verilecek