Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz, 81 ilin valiliğine genelge göndererek statlara sokulması yasak olan cisimlere sigara paketini de ekledi. Lobilerde bile sigaraya geçit yok.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile Kulüpler Birliği Vakfı üyesi kulüplerin başkan ve yöneticileri üç gün önce İstanbul'da bir araya gelmiş, statlarda ve spor sahalarında sigara yasağının doğru biçimde uygulanmasını görüşerek, yaşanan aksaklıkları tartışmıştı. Bu toplantının ardından Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, yurt genelindeki 81 ilin valiliklerine statlardaki sigara yasaklarıyla ilgili bir genelge gönderdi. Genelge uygulamaya başlandığında, statlara sigara paketiyle girmek isteyen taraftarlara geçit verilmeyecek. Bu sayede statlara sokulması yasak olan çakmak ve madeni para gibi cisimlere sigara da eklenmiş olacak.
Taraftar uyarılacak
Ayrıca kanun gereği statlara, şeref tribününe geçilen lobiler de dahil sigara içmenin yasal olmadığına dair uyarılar konacak. Spor müsabakalarıyla ilgili programlarda sigara yasağıyla ilgili hassasiyetler yer alacak.
Yasa ne diyor?
Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanunun 2. maddesinin 4. fıkrası: "Açık havada yapılan her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapılacağı yerler ile bunların seyir yerlerinde tütün ürünleri kullanılamaz." diyor.