Düzce Gençlikspor basketbol takımının 2. Ligde mücadele edebilmesi için federasyona yatırılması gereken para Valilik ve Belediye tarafından ödendi. Paranın ödenmesinin ardından Gençlikspor’da sıra yönetim ve kadronun oluşmasına geldi. Geçen sezon Düzce Gençlikspor basketbol takımının başkanlığını yapan Serkan Tut’un yeni sezonda kesinlikle olmayacağını açıklaması üzerine yeni yönetim ve başkan merak konusu oldu.

Maddi sıkıntılar çeken Gençlikspor her şeye rağmen başarılı bir sezon geçirerek play off oynamayı başarmıştı. Yeni sezonda takımın durumunun sürüncemede kalması ve 2. Lig haklarının devredilmesi durumunun gündeme gelmesi kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Geçtiğimiz günlerde federasyona yatırılması gereken paranın son günü olması nedeniyle takımın ne olacağı konusunda kesin bir sonuç yoktu. Son günde Valiliğin ve Belediyenin devreye girmesi ile gerekli para federasyona yatırıldı ve takımın 2. Lig hakları korundu.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş son güne kadar bekleyeceklerini ve hiçbir gelişme olmazsa duruma el atacaklarını belirterek takıma sahip çıkacaklarını söylemiş Vali Bülent Kılınç’ın da konuya duyarlı olduğunu dile getirmişti. Keleş’in dediği oldu ve Valilik ile Belediye takıma sahip çıkarak takımın 2. Ligde mücadele etmesini sağladılar. Şimdi ise Gençlikspor’un yönetim ve kadrosu merakla bekleniyor.