Göreve yeni atanan Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, atanır atanmaz toplantılar da başladı. Bugün gençlik ve spor merkezinde beden öğretmenleri ile bir araya gelerek onların sorunlarını ve taleplerini dinledi.Şiran, Düzce’de spor anlamında kulüpleşme sorunu olduğuna dikkat çekerek, bu anlamda öğretmenlerden destek istedi.

Şiran, “Kulüp sayımızda bir sıkıntı var. Neden kulüpleşemiyoruz? Kulüpleşmek için sporcuları ne yapabilirizi konusunda en büyük destek sizlersiniz. Beden eğitimi olmadan bir il de spor olmaz. Yönetmelik olarak da bu şekilde beden öğretmenleri ve okul müdürleri izin vermedikçe bir çocuğun spor yapabilmesine izin yok. En çok sizlere ihtiyaç duyuluyor. Düzce ilinde sporu nasıl kalkındırabiliriz, neler yapabiliriz tartışalım.”dedi.

2012’e kadar salonların hepsi onarılacak

Soru cevap şekilde devam eden toplantıda, öğretmenlerden biri Çilimli’de futbol salonundaki ulaşım ve ısıtma sorunu ile ilgili sıkıntıları dile getirdi.

Şiran, 2012 kadar bütün salonların onarılacağını söyleyerek "Burada ilçeler çok uzak değil. Yanılmıyorsam en uzak ilçe buraya 35 km uzaklıkta. İstanbul’da en yakın ilçemiz bu kadar. Bu bağlamda gidiş gelişlerle ilgili çözüm üreteceğiz. 17 km’lik bir alanda salonum varsa oranın bakım onarımını çözdüğümde neden oraya gitmeyelim. Herkesin evinin önüne bir salon yapma imkânımız yok. İlçelerdeki salonları kullanacağız. Ama 2012’desalonların hepsi onarılacak. ”dedi.

Daha sonra söz alan Türkiye Futbol Federasyonu Temsilcisi Gökhan Karadağ, organizasyon eksiklikleri nedeni ile birçok kulübün kapandığını ifade ederek özellikle basketbol konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu dile getirdi.

Şiran, her zaman gereken desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek “Federasyon temsilcisi bu işle muhatap olsa da sizin destek göreceğiniz birinci dereceden sorumlu kişi gençlik hizmetleri ve spor müdürlüğü ile sponsor. Siz kulüp kurup bize geldiğiniz de biz size bütçeniz dahilinde malzeme yardımı yapacağız. Bunun yanı sıra takımız başarılar elde ettiğinde destek arayacağız. Kulübümün bana verdiği desteğe dayanarak elimden gelen bütün desteği vereceğimi söz veriyorum.” dedi.

Toplantı soru cevap şeklinde devam etti.

Haber; S. KAŞKIR