Sportmence programına konuk olan Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Düzce’nin basketbol ve voleybol takımlarının sadece 18 temmuz salonuyla sınırlı kalmaması gerektiğini söyleyerek, ilçelerde var olan salonların değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Şiran, Gümüşova, Gölyaka, Çilimli ve Kaynaşlı’da spor salonları bulunduğunu, Cumayeri’nde salon inşaatının devam etmekte olduğunu belirterek, bu salonların daha aktif hale getirileceğini söyledi.
Şiran, “ Diğer ilçelerdeki salonlarımızı kullanmak zorundayız. 4 ilçede salon bulunmakla birlikte Akçakoca’daki salon da bakım ve onarımdan geçirilerek hizmete açılacak. Bizim önceliklerimiz arasında, şehir stadı dışında Akçakoca salonu ve sahası var. Bir yandan 18 temmuzla ilgilenirken bir yandan Akçakoca sahası ile ilgili işlemleri yürüteceğiz.” Dedi. Şiran yeni salon için ise, 2500 kişi kapasiteli salon ihalesinin yapıldığı, Nisan ayında temeli atılarak 18 ayda bitirileceği bilgisini verdi.

Öğrenci sporcular ihmal edilmeyecek
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Düzce’de 4 bin 250 lisanslı öğrenci sporcu olduğunu söyleyerek, bu sporcuların sadece okul müsabakalarında kısa sürede değerlendirilmemeleri gerektiğini söyleyerek, yetenekli öğrencilerin beden öğretmenleri tarafından takibe alınması gerektiğini savundu. Şiran ayrıca Düzce’de 6 bin 100 lisanlı sporcu olduğunu söyleyerek, “ Benim en büyük hedefim her evden bir lisanslı sporcu çıkarmak. Köy köy, mahalle mahalle dolaşarak yetenekli sporcuları belirleyip lisanslı sporcu sayımızı çoğaltmak. Bunun içinde beden öğretmenleriyle, il temsilcileriyle koordineli bir şekilde çalışacağız.” Şeklinde konuştu.

En büyük hayalim..

Düzce’ye hizmet için geldiğini söyleyen Şiran, her söyleminde sık sık dile getirdiği gibi en büyük hayalinin Düzce’den çıkacak milli sporcuları madalya kazanmış olarak havaalanında karşılamak olduğunu ifade ederken, bütün amacının Düzce’ye bir çivi çakmak, tesis konusunda sıkıntıları gidermek olduğunu sözlerine ekledi.

Stad önümüzdeki yıla

18 Temmuz stadının önümüzdeki yıla mutlaka yetiştirileceğini de belirten Şiran, zemin ve tribün konusunda geçen hafta Ankara’da görüşmelerde bulunduğunu söyleyerek, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden gelen 2 kişilik heyetin, 18 Temmuz Stadyumunu inceleyerek Daire Başkanlığına rapor vereceklerini hatırlattı.

Haber; H. İŞCAN