Düzcespor 9. maçını kendi evinde Yeni Orduspor ile oynarken tek amaç galibiyet olduğu öğrenildi. Düzcespor Yeni Orduspor maçının hazırlıklarını tam gaz yaparken morallerin üst seviyede olduğu öğrenildi. Düzcespor Yeni Orduspor maçı liderlik açısından ya tamam ya devam maçı olacağı konuşulurken Düzcespor’un yenmesi halinde puan farkı bire inecek. Düzcespor beraberlik halinde  4 puanlık fark korunacak.


Düzcespor tam tersi yenilmesi halinde puan farkı 7 olacak. Yeni Orduspor oynadığı 8 maçta 5 galibiyet 3 beraberlik attığı 17 gole karşılık kalesinde 5 gol görüp 18 puan topladı.



Düzcespor ise 8 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik 2 mağlubiyet attığı 9 gole karşılık kalesinde 5 gol görüp 14 puan topladı. Pazar günü oynanacak müsabakanın hakemlerini açıklayan Türkiye Futbol Federasyonu Orta hakemin, Gaziantep bölgesinden Ali Yılmaz yardımcıları Hatay bölgesinden Bekir Özçelik Adana bölgesinden Ali Kış olarak belirledi. Maçın 4.hakemi ise Hatay bölgesinden Erhan Kaya.
Erokspor-Düzcespor maçında sakatlanan Sıddık Çelik ve Mehmet Ersavaş tedavililerine hemen başlandığı Yeni Orduspor maçına yetiştirmek için yoğun uğraş verildiği öğrenildi.

Düzcespor taraftarlarının ise bu müsabakaya çok büyük ilgi göstereceği söylenirken taraftarların oyunculara güvendikleri bu maçı kazanacaklarını belirttiler.