Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, yaklaşık 4 ay önce Cumayeri’nde yapımına başlanan yeni pisti için yeniden Düzce’ye geldi. Helikopterle Düzce’ye gelen şampiyon motosikletçiye Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Serkan Yazıcı da eşlik etti. Sofuoğlu’nun da içerisinde bulunduğu helikopter bir süre havadan yaklaşık 450 dönüm alana yayılan pist sahasını inceledi. Sofuoğlu’nu Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna ve Cumayeri Kaymakamı Abdurrahman İçyer karşıladı. Birlikte alanı inceleyen heyet görüş alışverişinde bulundu.



İncelemelerin ardından ilk olarak Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, düşüncelerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Uçar: “Türkiye’de emsali bulunmayan bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz”

Uçar, Türkiye’de motor sporlarına üst düzey hizmet edecek bir pistin çalışmalarını yerinde incelemek üzere Düzce’ye geldiklerini belirterek Türkiye’de emsali bulunmayan ve motor sporlarının tüm branşlarına hizmet edecek bir projeyi hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Uçar, 2016 yılının sonunda yarış pistini yarışları yapabilecek seviyeye getirmeyi hedeflediklerini aktararak Türkiye Şampiyonasının son 1 ya da 2 etabını Cumayeri’nde yapma düşüncesinde olduklarını paylaştı.

Yazıcı: “Yeni şampiyonlar için yeni pistler gerekiyor”

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Serkan Yazıcı, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu’nun motor sporlarının Türkiye’deki en büyük kahramanı olduğunu dile getirerek yeni şampiyonlar için yarış pistleri yapmak zorunda olduklarını ifade etti.

Sofuoğlu: “Eşi benzeri olmayan, bir parkur yapmak istiyoruz”

Dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu da düşüncelerini Türkiye’deki mevcut yarış alanlarından söz ederek başladı ve eksikliği gidermek için Cumayeri’ni tercih ettiklerini aktardı. Sofuoğlu, projenin hayata geçiş aşamasını anlatarak açıklamalarını sürdürdü. “Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Serkan Yazıcı, bana kendilerinin de böyle bir piste ihtiyacı olduklarını söyledi. ‘Özellikle drift oto yarışlarının yapılabileceği parkurlara da ihtiyacımız var’ demesiyle projede bazı değişiklikler yaptık. Oluşan birliktelikle beraber Cumayeri’ne eşi benzeri olmayan, her türlü motor sporlarına hizmet edebilecek bir parkur yapmak istiyoruz. Bu yönde gereken adımlar atıldı. Yaklaşık 3-4 aydır çalışmalar sürüyor. Yaz mevsimiyle birlikte çalışmaları hızlandıracağız. En büyük hayalimiz sezon bitmeden hem bir otomobil yarışı hem de bir motosiklet yarışı yapmaktır. Biz elimizden geldiği kadarıyla belirli bir seviyeye getireceğiz. Hükümetimizin özellikle de Spor Bakanlığımızın desteği önem arz ediyor. Öncelikle elimizi taşı altına koyarak bazı çalışmaların üstesinden gelmemiz gerekiyor. Parkuru Avrupa arenasında yarışılabilecek bir parkur haline getirmek istiyoruz.”

Türkiye’de Formula 1 yarışlarında şampiyon olabilecek sporcu yetiştirme hayali kendisine hatırlatılan Sofuoğlu, yapacakları pistin temel hedefinin de yeni şampiyonlar yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Nihat Hoca sorusu Sofuoğlu’nu güldürdü

Sofuoğlu, Facebook hesabından Nihat Hatipoğlu'na “Hocam 400kmh yapmak istiyorum ‘ caiz ‘ midir? Sorusuna yanıt alıp alamadığıyla ilgili kendisine yöneltilen bir soruya ise gülerek “Ben Sayın Nihat Hatipoğlu’nu sahur vakti izliyorum. Hocamıza öyle sorular geliyor ki benimde şaka yollu böyle bir soru aklıma geldi. Orada bir kötü niyet aramamak gerekiyor. Nihat Hocayı seviyorum, takip ettiğim bir hocadır.” Yanıtını verdi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna ve Cumayeri Kaymakamı Abdurrahman İçyer de Sofuoğlu yarış pisti projesiyle ilgili düşüncelerini ifade etti. Sofuoğlu, incelemenin ardından alandan ayrıldı.

Haber:Y.SEVER