Dünyaca ünlü motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu  yaklaşık 2 hafta önce yarış sırasında geçirdiği kazanın ardından soluğu Cumayeri’nde yapımı süren yarış pistinde aldı. Sofuoğlu’na incelemeler sırasında, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna da eşlik etti.



“İlerlemeler olmuş, çok sevindim”
Yaptığı basın açıklamasında geçirdiği kaza nedeniyle vücüdunun çeşitli yerlerinde kırıklar olan Sofuoğlu “halime şükrediyorum” diyerek şu ifadelerde bulundu:

“Bugün ayakta olabilmek benim için çok güzel. İlk hastaneye getirildiğimizde doktorların öngördüğü süre 8 hafta yatmamızdı. Ama hamdolsun 1 hafta sonra hastaneden çıktık. Ama emin olun ki hastaneden çıkar çıkmaz evime değil Cumayeri’ndeki piste gelip kontrol ettim. Çünkü en önemli dönemdeyiz alt yapı dönemindeyiz. Burada bulunup bazı kontrolleri yapmamız gerekiyordu. O anlamda da gelip gördüm ki ilerlemeler olmuş buna çok sevindim. Bizim en büyük destekçimiz Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi idi.”

Belediye Başkanı Dursun Ay’ın da en az Mehmet Keleş kadar bu piste destek vereceğini kaydeden Sofuoğlu bu yatırımın Düzce’ye getirisinin büyük olacağını söyledi.

“Nesiller boyunca anılacak güzel bir pist olacak”
Projenin kendisini heyecanlandırdığı Sofuoğlu hastanede kaldığı süre boyunca sürekli pisti görmek istediğini belirterek şöyle konuştu:

“Sabırsızlıkla burayı görmek istiyordum. 2 gün önce hastaneden çıktım ve ilk geldiğim yer Cumayeri’ndeki pistti. Yapılan bu proje nesiller boyunca anılacak güzel bir yatırım.”

Yaptığı konuşmasında dünyaca ünlü sporcunun çok gayretli olduğunu söyleyen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, “Dolayısıyla ne gerekiyorsa yapacağız. Burayı Düzce’nin marka pisti yapacağız.” dedi.

Haber: Ö. YILMAZ