Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Muay Thai Takımı sporcuları, "Maddeye Değil Spora Bağımlıyız" projesi kapsamında madde bağımlığının zararlarına dikkati çekmek için Anıtpark Meydanında oluşturdukları alanda halka açık bir gösteri düzenlendi.

Minder, halat ve tekerleklerle antrenman alanında hünerlerini sergileyen Muay Thai sporcuları kendilerini takip eden vatandaşlara sporla ilgili bilgiler verdi. Muay thai antrenörü Muhammet Bişgin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gençleri madde bağımlılığından kurtarmak adına çalıştıklarını kaydetti.



Gençlerde spor bilinci oluşturmak ve onların madde bağımlılığından kurtulmaları için antrenmanlarını sokakta yaptıklarını söyleyen Bişgin, “Burada, gençlere sokakta yapabilecekleri güzel antrenmanları göstermek istiyoruz. Uyuşturucu ve maddeye bağımlılık çok fazla. Biz buna dikkati çekmek istiyoruz. Açılan her spor salonu, madde bağımlılığına vurulan bir neşterdir." diye konuştu.



Daha önce uyuşturucu madde kullanıp muay thai ile tanıştıktan sonra milli sporcuların olduğunu belirten Bişgin, bir kişiyi spora kazandırmalarının kendileri için kazanç olduğunu sözlerine ekledi.

Haber:Y.SEVER