Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 2 Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Düzcespor, sezonun 34'üncü Van Büyükşehir Belediyespor'u ağırladı



Düzce 18 Temmuz Stadyumu'nda, saat 15.30'da başlayan mücadele, Düzcespor'un bu sezon çıktığı son karşılaşma oldu.

Bu mücadele öncesinde 33 haftalık periyottan 12 galibiyet çıkartan Düzcespor, aldığı 7 beraberlik ve 14 mağlubiyetler ligin 11'inci sırasında bulunuyordu.



Konuk takım Van Büyükşehir Belediyespor ise geride bıraktığımız haftalarda 15 galibiyet ve 12 beraberlik almayı başarırken, 6 mücadeleyi de puansız tamamladı ve ligin 3'üncü sırasında yer aldı.

Sait Tuzcu hakemliğinde gerçekleşen maçta Ahmet Ayaz ve Ali Kılıç yan hakem olarak görev yaparken, Burak Akyel 4. Hakem olarak görev yaptı.



İskender Eroğlu yönetiminde sahaya çıkan Düzcespor şu 11 ile mücadeleye başladı:

"Kalede Emir Efe Veli, Savunmada Erkan Çam, Alper Sabutay Bayülken, Mehmet Kuruoğlu, Kadir Yazıcı, Orta Sahada , Mert Kürkçü, Tunahan Birinci Kanatlarda Muhammet Emir Yıldırım ve Kemal İşlemek, forvette ise Atilla Aybars Garhan"

Maçın 6. Dakikasında sağ taraftan getirdiği topta altıpas içerisine ortaladı Batuhan’ın vuruşunda 0-1 öne geçiren golü kaydetti

Maçın 12. Dakikasında Kemal İşlemek’in ceza sahası dışından düzgün ve sert vuruşunda Van BBSK kalecisi ayaklarıyla topu kornere çeldi.


Maçın 28. Dakikasında iyi paslaşmalar sonucunda sağ taraftan gelişen atakta son olarak boş pozisyonda Güney’in vuruşunda top ikinci kez Düzcespor ağlarına gitti. 0-2



Maçın 45. Dakikasında kaleyi cepheden gören yerde frikik kazanan misafir takım Güney’in düzgün vuruşu sonrası kendisinin 2 takımının 3. Golünü atarak 0-3 öne geçiren golü attı.

Devre 0-3 tamamlandı.



Maçın 54. Dakikasında ani gelişen Van BBSK atağında kendi yarı alanından Serdar’ın getirdiği topta ceza sahasının dışından yerden vuruşunda top ağlarla buluştu. 0-4

Maçın 60. Dakikasında Batuhan’ın golüyle 0-5 öne geçti.

Maçın 79. Dakikasında sol taraftan gelişen atakta kale içine yapılan ortada arka direkte kafa ile kale içine gönderilen topta Osman’ın golüne engel olamayınca maçın skoru 0-6 oldu.



Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maç 6-0 misafir takımın galibiyeti ile sona erdi.

Bu sonuçtan sonra 2018/2019 futbol sezonunu 43 puan ve eksi 9 averajla 13. Sırada bitiren Düzcespor ligde kalmayı başardı. Van BBSK 60 puanla ligi 3. Sırada bitirdi. Play-off ta Karşıyaka ile karşılaşacak.  



Maçın başından sonuna kadar hiç varlık gösteremeyen Düzcespor maç bitsede gitsek modundaydı. Kulüp başkanı ve yönetim kurulu üyeleri maçın ilk yarısını izledikten sonra maçın ikinci yarısında stadyumdan ayrıldı. Göreve geldiğinde kalan 6 maçı kazanıp Play-off a kalacağız diye açıklamada bulunan Teknik Direktör İskender Eroğlu ne yazıkki hedefinden çok uzaklarda kaldı. Düzcespor tarihinde en farklı mağlubiyetleri alarak Düzcespor tarihine kara leke olarak geçti.