Düzce'de sporun gelişmi için, ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık'ın girişimi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ünde toplantı yapıldı. Yapılan toplantıya Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Vali Bülent Kılınç, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin, Düzcespor Kayyum Başkanı Mustafa Yılmaz , TFF İl Temsilcisi Bayram Ali Kubilay ve Basketbol Federasyon Başkanı Turgay Demirel katıldı. Ayrıca toplantıda birçok Kulübün Antrenörleri ve yöneticileri de yer aldı.

Basketbol Federasyon Başkanı Turgay Demirel toplantıda düşüncelerini aktardı. Turgay Demirel sporda gerek futbol gerek basketbolda hangi branşta olursa olsun alt yapıya sahip olunması gerektiğini vurguladı. Sadece üst yapıya ağırlık verilmekle başarıya ulaşılamayacağına değinenDemirel, yöneticilerin ve idarecilerin işbirliğinin önemli olduğuna dikkat çekerek, uzun vadeli yatırımların yapılması gerektiğini belirtti.

Basketbol Federasyon Başkanı Turgay Demirel'in konuşmasından sonra sözü Vali Bülent Kılınç aldı. Kılınç gençler üzerinde sporun fizik ve ruhen önemli olduğunu söyledi. Pekçok gencin spor yaparak aktiviteler gerçekleştirdiklerini belirten Kılınç, çocukların kabiliyeti olan spor branşında yetiştirilmesi gerektiğininde altını çizdi. Kılınç, mülki amirler ve spor camiası arasında yapılan toplantıda, kısıtlı olan imkanları değerlendirmek için çalışma yapılması gerektiğini ve profosyonel anlamda mücadele eden bu takımların başarılı olabilmesi için neler yapabileceklerini konuştuklarını vurguladı.

Toplantıya katılan AK Parti Milletvekili Metin Kaşıkoğlu yaptığı konuşmada,özellikle kalıcı başarıların elde edilmesi ve sporda daha da ileriye gidebilmek adına uzun vadeli programlara gereksinim duyulduğunu ifade etti. Kaşıkoğlu, “ Validen sporcusuna ve yöneticisine tüm yelpazede bir araya gelindi. Burada bir lokomotif olmadığında arkadaki kasaların hiçbir anlamı yoktur. Öncelikle istediğimiz bu lokomotifin imal edilmesidir.” şeklinde konuştu.

Toplantıda Düzcespor Kayyum Başkanı Mustafa Yılmaz'da düşüncelerini dile getirdi. Mustafa Yılmaz zor günlerden geldiklerini ve zor bir süreçten geçildiğini kaydetti. Toplantının daha önce yapılması gerektiğini belirten Yılmaz, sıkıntıların Düzce'de alt yapıya gereken önemin verilmemesinden kaynaklandığını da açıkladı. Yılmaz, kulüp yöneticilerinin ve antrenörlerinin çektikleri sıkıntıları kendilerininde çektiklerini, profosyonel lig için takımlardan oyuncu hazırlamak yerine parayla spor yaptırmaya çalıştıklarını, hazır topçulara para verdiklerini, alttan gelenlere eğilemediklerini vurguladı. Ayrıca Yılmaz, gençlerin daha iyi yetişebilmeleri için tesislerin önem kazanması gerektiğini söyledi.
Yapılan konuşmalardan sonra Amatör Kulüp yönetici ve Antrenörleri yaşadıkları sıkıntılarını dile getirdi.