Gölyaka Meslek Yükeskokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri geçen yıl ilk kez düzenledikleri "Spor ve Medya" konulu paneli, bu yılda yineleyerek spor kamuoyundaki son gelişmeler hakkında birbirinden önemli isimlerden bilgi alma şansını buldular.



Gölyaka Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nundaki panel Vatan Gazetesi Spor Editörü Turgay Yavaş'ın moderatörlüğünde Galatasaray Eski Yöneticisi Turgay Kıran, Serbest Vuruş Programı Moderatörü Sabri Ugan ve Fanatik Gazetesi Yazarı Hakan Can'ın katılımıyla gerçekleşti. Panelin bir diğer önemli konuğu Teknik Direktör Yılmaz Vural ise panele katılamadı.





Panelde söz alan Galatasaray Eski Yöneticisi Turgay Kıran sporda şiddetin nasıl önleneceğine dair görüşlerini paylaştı. Kıran, "Küçük yaşlarda hoşgörü ve kuralları öğretmeliyiz. Bizden öğrenmezlerse başkalarından öğrenirler. İlkokullarda spor kültürü ve eğitimi vermeliyiz. Şiddetle ilgili konuyu yeniden revize etmeliyiz. Şiddeti önleminin yolunu stada insanları sokmayarak değil, sıkıntıyı kendimizde arayarak bulunmalıdır" dedi.



Eski Yönetici Kıran, ülkemizde taraftar baskısının bir hayli fazla olduğunu kendilerinin evlerine kadar yansıyan protestolara maruz kaldıklarını ifade etti. Buna karşın taraftara karşı durabileceklerini, yöneticiler olarak çekildikçe sahayı yalnız bıraktıklarını vurguladı.



Panel soru cevap bölümüyle devam etti. Öğrenciler merak ettiği konular hakkında konuklardan bilgi aldı.

 

HABER:Y.SEVER