Profesyonel 3.ligin yeni takımlarından Düzcespor ve Türkiye Basketbol 2.liginde mücadele eden Düzce Gençlikspor takımı için Belediye Başkanı Mehmet Keleş'ten destek isteyen Düz-Der Başkanı Talat Saygılı bugünde Vali Bülent Kılınç'ı makamında ziyaret ederek Düzcespor ve Gençlikspor için parasal konularda destek istedi. Saygılı, Düzce Belediyesinin topladığı otopark ücretlerinin hepsini spora verilmesini isterken,Valilik'tende sponsor konusunda çalışmaların yapılmasını istedi.

Düzce Valisi Bülent Kılınç'ta kamu olarak spora desteğin mevzuatlara bağlı olduğunu,Profesyonel takımlara kamu kaynaklarını direkt aktarmanın mümkün olmadığını belirtti.

Kılınç, “ Ama biz yinede destekte bulunuyoruz. Bizim öncelikle yapmamız gereken şey,öncülüktür. İşadamlarımızı ve spor yöneticilerimizi bir araya getirip desteği sağlamaktır” dedi.

Düzcespor ve Gençlikspor takımlarında öncelikle yöre çocuklarına yer verilmesi gerektiğini belirten Vali Kılınç, “ Keşke altyapıya önem verebilsek. Düzcespor'un 24 kişilik kadrosunda 12 kişi Düzce'li olsa bunlar farklı bir ruhla oynayacaklar ve bu da başarı getirecek” diye konuştu.