Düzce'de sporda son dönemlerde hareketlilik yaşanıyor. Amatör Evin tapusunun alınması, Topuk Yaylası'ında kurulacak olan Fenerbahçe Sosyal Tesisleri, yaz spor okulları sporla ilgili son günlerde yaşanan gelişmeler arasında yer alıyor. Düzce adına sevindirici olan bu gelişmelerle ilgili olarak Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin değerlendirmelerde bulundu. Amatör Ev ile ilgili yapılan çalışmalarda özellikle pazarlık konusunda çok çaba sarfettiğini ifade eden Öztekin, Düzce'de birlik ve beraberlikle yapılamayacak hiçbirşeyin olamayacağını dile getirdi. Öztekin, ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık'ın bu birlikteliği Düzce'de gösterdiğini sözlerine ekledi.

Topuk Yaylası Fenerbahçe Sosyal Tesisleri

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin Fenerbahçe Kulübü'nün Topuk Yaylası'na kuracağı tesisle ilgili olarak düşüncelerini açıklarken, Bolu'da bu sistemin profosyonelce yapıldığını kaydetti. “Profosyonel takımlar bu tarz yerleri en iyi şekilde değerlendirirler. Yayladaki tesis girişimi çok iyi bir başlangıç. Düzce'de böyle değerlendirilebilecek güzel yaylalar bulunuyor.Bu tarz yerlerin tanıtılması ile girişimciler ve kulüplerin iyi değerlendireceklerine inanıyorum.” diyen Öztkin, rafting sporunun önceleri tanınmadığını, şimdi ise hafta sonları 500 kişilik grupların geldiğini kaydetti. Böyle zenginliklerin tanıtılmasıyla da yatırımcıların çekilebileceğini ifade eden Öztekin, büyük takımları artık kamp yapmak için yurt dışına çıkmak yerine, Türkiye'de kalmayı tercih ettiklerini söyledi.

Yaz Spor Okulları

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin Yaz Spor Okulu içinde kısaca açıklamalarda bulundu. Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün kuruluşunun 71. yılı münasebetiyle aynı gün açılışları başlattıklarını ifade eden Öztekin, değişik spor dallarında eğitim verilirken, aynı zamanda çocuklara ahlaklı olmayı öğretmeyi, sporu sevdirmeyi ve iyi arkadaşlık edinmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.