İlçelerde, köylerde, Düzce Merkezde spor alanları çok eksik...  Gölyaka sahası var, içler acısı...  Beyköy sahası hiç yok... Merkezde saha eksikliği var.  Amatör takımlarımız Nurettin Zafer stadyumunda çalışmak zorunda kalıyorlar. Sahada 4-5 takım çalışıyor.  Bu 4-5 takımın bir sahada çalıştığını bir düşünün;  takımlarımıza bir halı saha gibi alan düşüyor.
 
 Şıralık ta bulunan alan 146 dönüm iki suni çim saha mevcut ama soyunma odaları yok. Işıklandırması dahası tribünü yok.  Övündüğümüz, şampiyonluğa giden Düzcespor’un bir dikili ağacı yok.
 
Bir takımın kulüp olabilmesi için tesislerinin, çim sahalarının, sosyal tesislerin olması gerek. Düzcespor'da tüm bunların giderilmesi, kalıcı çözümler için profesyonel kişilerin Düzcespor'un içinde olması lazım gerekir. 
 
Son aldığım bilgi neticesinde Gölyaka, Cumayeri, Beyköy sahaların, Şıralık soyunma odalarının, ışıklandırma projeleri ve diğerlerin projeleri bitmiş...  Uzun zamandır Bakanımızın önünde duruyormuş... Elbet bunların sonuçlandırılması gerekiyor. Bunun takibinin yapılması gerekiyor.
 
Düzce ilinde üç Milletvekilimiz var... Milletvekillerimizin bu projelerden haberdar olmamaları mümkün değil. Yapılan projeleri hayata geçirmek için siyasilerin yani Milletvekillerimizin devreye girmesi gerekir. Ne var ki bu yolda bir adım atılmadığını görüyoruz. Spor komisyonlarında olan Milletvekillerimiz var... Peki, o zaman, niçin Milletvekillerimiz Düzce'de sporun gelişmesi, tesislerin yapılması, hayata geçirilmesi için çaba göstermiyor?
 
Biz biliyoruz ki Türkiye'de 81 ilin 60-70'in de 20-30-40 binlik statlar bulunuyor. Çok uzağa gitmeye gerek yok... Komşu ilimiz Bolu'da 14 amatör takım bulunuyor ve hepsinin tesisi mevcuttur. Karaçayır tesisleri örnek bir tesis olarak duruyor.  Bu tesisleri gördükten sonra Düzce'de olmamasını anlayamıyoruz.
 
Düzce halkı Milletvekillerini seçerken eksikliklerin giderilmesi beklentisi içindedir.  Spor yapan gençler çağın getirdiği kötü alışkanlıktan uzak durur...  Sağlıklı bireyler yetiştirmek için spor alanların olması lazım...  Son yıllarda spor etkinliklerinde önemli bir artış yaşanıyor.  Bilinçli ailelerin, çocuklarını fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişmesi için spor yapmaya teşvik ettiği ortadadır. Elbet gençlerin kötü alışkanlıklar edinmemesinin, iyi gelişmelerinin yolu spor yapmalarından geçer... Bunlar artık tartışılmıyor bile. O nedenle; Bakanımızın önünde duran dosyaları hayata geçirmesini, daha fazla spor tesisi yapılmasını, Milletvekillerimizin de bunu teşvik etmesini, gayret göstermesini, spora eğilmelerini bekliyoruz.