Amatör Spor Haftası'nda Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan törende 74 spor kulübüne sporcu malzemesi dağıtıldı. Törene Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yetkilisi, Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık ve Düzce Belediyespor Kulubü Başkanı Hatun Albayrak Şengüloğlu ile sporcular katıldı. Sporculara veilen malzeme çantasında eşofman takımı, yağmurluk, forma takımı ( 1 adet tişört - 1 adet şort) ve spor çantası hediye edildi.

 

 


 

Kulüp başına 20'şer adet spor çantası dağıtıldı. Malzeme dağıtımıyla ilgili Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci açıklamada bulundu. Deveci, “74 spor kulübüne her kulübe 20 adet düşecek şekilde sporcu çantası 20 adet forma, 20 adet eşofman, 20 adette yağmurluk alındı. Tabi bunun miktarını biz bilmiyoruz, genel merkez kendisi satın aldı. Bize sadece malzemeyi verdi. Bize bu malzemeleri bizim adımıza dağıtın dediler. Bakanlık adına bizde bu malzemelerimizi dağıtıyoruz” dedi.

 


ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık törenle ilgili düşüncelerini dile getirdi. Bıyık, “Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından dağıtıldı. Biz ASKF toplantılarında sayın genel müdürümüze hep sitemde bulunuyorduk. Amatörler kötü durumda, amatörlerin ihtiyacı var. Spor Genel Müdürlüğü'nün buna bir çözüm bulması lazım, bir güç vermesi lazım anlamında düşüncelerimizi ilettik. Spor Genel Müdürü'müzde bizim eski Konfederasyon Başkanı'mız. Amatörden gelen amatörün hamurundan yoğrulmuş bir insan oda dertlerin farkındaydı. TASK ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü arasında bir çalışmanın eseridir bu malzeme dağıtımı. Sadece Düzce'de değil tüm Türkiye'de bu malzeme dağıtılıyor” dedi.

 

Haber: Y.SEVER