Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'nun katkılarıyla düzenlenen “Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı” 3-4 Mayıs 2016 tarihlerinde Sapanca'da yer alan bir otelde yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşmalarıyla açılan Çalıştay iki gün sürdü. Çalıştay'ın ilk gününde düzenlenen oturumda Emniyet Genel Müdürü M. Celalettin Lekesiz, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TFF Başkanvekili Hüsnü Güreli, SGM Tahkim Kurulu Başkanı Yılmaz Akçil ve TFF Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Çalıştay sırasında katılımcılar, oluşturulacak komisyonlarda yapılan müzakerelerde Sporda Tahkim, Sporda şiddetle etkin mücadelede E-Kart ve E-Bilet etkisi, 6222 sayılı Kanun ve Kanuna ilişkin yönetmeliğe dair diğer uygulama sorunları ve sporda şiddetin önlenmesi konularını tartıştı.

Çalıştaya, TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez, Genel Başkan Yardımcıları Fahrettin Eserdi, Şener Aydın ve Sakarya ASKF Başkanı Yaşar Zımba ’da katıldı.

 Çalıştay sonrası Genel Başkan Ali Düşmez ve Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Kama, Amatör Spor Evi’nde Sakarya ASKF yöneticilerini ziyaret etti.