Öncü TV’de Perşembe akşamı ekranlara gelen  “Sportmence Özel” programında Sultanbeyli Belediyespor – Düzcespor maçının kritiği ve Düzcespor’da yapılan hoca değişikliği konuşuldu. “Sportmence Özel” programında çarpıcı açıklamalar yapan konuk Fahrettin Yıldırım Adem Neboğlu’nun gönderilmesi için “Hocanın yaptığı ufak tefek hatalar onun sonunu getirdi” diye konuştu.

“Bu takım hocaya çok büyük geldi”

Kurulan yeni takımın hocaya büyük geldiğini belirterek şunları söyledi: “İnşallah gelen gideni aratmaz diyerek sözlerime başlıyorum. Ben bu ayrılığı bekliyordum. İyi bir takım iyi bir kadro kuruldu. İyi bir yönetim ve seyirci ile takım iyice havaya girdi. Adem hoca ürkek bir oyun sergiledi.  Bir puanı kurtarmak amacıyla bir oyun oynuyor. Ben Adem hocanın gönderilmesinde yönetimi haklı buluyorum. Adem hocaya çok teşekkür ederim. Alt yapıdaki çocuklara zaman ve imkan tanıdı. Ona saygısızlık yapmak kimsenin haddi değil ama bu takım hocaya çok büyük geldi. Yönetim çok büyük yatırım yaptı. Adem hocanın gönderilmesi doğru. Ben geçen haftaki yayında söyledim. En kolay maç en zor maça dönüşebilir diye. Hakikatten de öyle oldu. Oynadığım iki maçta çok zorlu geçti. Ama bu bizim takımın kötülüğünden değil. Karşı rakiplerin bize karşı oynadığı savunma futbolundan kaynaklanıyor. Rakipler bizi artık iyi tanıyor. Adem Neboğlu’na teşekkür ediyorum ve bu kan değişikliğinin zamanında yapıldığını düşünüyorum.”

“Büyük bir sorun yaşamaz isek 59 - 61 puanı buluruz”

Yine iddiasını sürdüren Yıldırım takımın 61 puan toplayacağını söyleyerek şunları belirtti: “Çarşamba günü oynanan maçların sonuçları bize yaradı diyebiliriz. Bizim kendi hatamız yüzünden galibiyeti kaçırdık. Günümüzde değildik biraz. Ben yine iddialıyım. Büyük bir sıkıntı olmaz, büyük bir sorun yaşamaz isek 59 - 61 puanı buluruz.  Biz iyi bir takımız. İyi oynayan takımlara karşı da iyi bir takım olacağımızı düşünüyorum. Geçen hafta söylediğimiz gibi kolay geçek maçlar bizim için zor olacak. Kapanan takımların kilidini açmamız lazım. Ama zamanla bunun düzeleceğini düşünüyorum.”

“Bu çocuklara güvenmemiz gerekiyor”

Genç oyunculara güvenilmesi gerektiğini vurgulayan Fahrettin Yıldırım şunları söyledi: “Kızılcabölük maçında rakip takımda çok iyi bir sol bek vardı. Giden gelen koşan bir oyuncuydu. Onun yerine Hazarcan’ı oynadı. Gerçekten çokta iyi oynadı. Ertesi hafta yine Hazarcan çok iyi oynadı. 20 yaşında bir çocuk bu kadar sorumluluk alabiliyor. Kayseri’de  2004’lü çocuk oynuyor. Bu çocuklara güvenmemiz gerekiyor. Adem hocamı ayakta alkışlıyorum. Bu çocuk sol bek başka ne zaman oynayacak. Şuan takımda oynayan stoperde bocalıyor sol bek de bocalıyor. Bu gençlere daha çok şans verilmesi gerekiyor. Hazarcan gibi koşan bir oyuncu varken bu kullanılmıyor. Önünüzdeki adam iyiyse sizde koşuyorsanız futbolu oynarsınız.”

“Adem hoca bir kumar oynadı ve bu kumarı kaybetti”

Gol yollarında sıkıntıların giderildiğini belirten Yıldırım şunları söyledi: “Bizim sezonun ilk yarısında gol atma oranımız çok düşüktü. Şuanda ikinci yarının 6 haftasını oynadık ve ilk yarıda attığımız golü attık. Yani gol yollarında sıkıntımızı giderdik diyebiliriz. Mesele Tokat maçında 6 attık. Burada geçen hafta oynana maçta bir sıfır öndeyiz son dakikalarda  3 tane net gol kaçırdık ve maç berabere bitiyordu. Adem hoca bir kumar oynadı ve bu kumarı kaybetti. Adem hoca aynı kadro ile devam etmesi gerekirdi. Kazanan takımı neden bozdu hoca.  Biz kötü bir sonuç almadık. Adem hoca çok kötü sonuçlar almadı. Ama yaptığı ufak tefek hatalar onun sonunu getirdi.”