İlimizde yapılan ve dört gün devam eden, yaklaşık 2000 kareteci ve hakemlerle Karete Federasyonu temsillerinin katıldığı Türkiye Karete Şampiyonası hakkında konuşulan programda ; İlimizde ilk kez bu kadar geniş kapsamlı ve katılımla gerçekleşen Karete Şampiyonasının Düzce iline katkılarının çok büyük olduğu, bu nedenle spor turizminin ne kadar önemli olduğu gözler önüne serildi. Dört gün devam eden , şampiyonaya katılan sporcular, sporcu velileri, idareciler, hakemler ve fedarasyon yetkilileri Düzce'deki otellerin yanı sıra Akçakoca ve Bolu'da konaklayarak dört gün boyunca başta restoranlar olmak üzere iş yerlerinden yaptıkları alışverişlerle Düzce ekonomisine büyük katkı sağlamış oldular. Görüşlerini aldığımız Kareta Fedarasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Düzce ilinin mükemmel bir organizasyon gerçekleştirdiğini bu başarılı organizazyon nedeniyle “hem düzceli karetecilerin hemde Düzce ilinin önümüzdeki süreçte büyük kazanımlar elde edeceğine inanıyoruz” dediler.

Diğer yandan ilk yarısı sona eren Düzce 1. amatör liginde grupları lider olarak tamamlayan Köprübaşı Spor ve Aydınpınarspor takımlarının idarecileri, ve futbolcuları Düzce futbolunun mevcut durumunun yanı sıra, Geleceği konusunda değerlendirmelerde bulundular.

Programda canlı yayın konuğu olan , Köprübaşı spor yöneticileri Engin Çoşkun, ve Tanzer Aydın, A grubunda ilk yarıyı lider olarak tamamladıklarını aynı başarıyı ikinci yarıda da sürdürerek ,süper amatöre çıkmayı hedeflediklerini belirttiler.

B grubunun lideri Ayınpınarspor kulüp başkanı Bahattin Akbaş, “Biz kulüp olarak yıllardır , A takımının yanı sıra alt yapıya verdiğimiz önem ile, Düzce'miz futboluna , önemli yıldızlar kazandırdık . Çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. A takımının yanı sıra , 13,14 ve 15 yaş gruplarında liglerde mücadele ediyoruz. Toplamda 105 tane lisaslı futbolcumuz var. Merkezin tek takımı olmamız nedeniyle, şehir mezarlığı ile Ağa mahallesi, sınırlarına kadar, yaklaşık 30 bin kişinin yaşadığı bir kitleye hitap ediyoruz. Azmimilli mahallesi, ve çay mahallesi, sınırları içerisinde bir antreman sahası yapılması yönünde talebimiz var. Bu ihtiyacımızın karşılanmasını bekliyoruz.'Dedi.

Takımın futbolcularından Gökhan Karagüllüoğlu, ve Fesi Karta ,Aydınpınarspor alt yapısında yetiştiklerini belirterek, kulüp başkanı , yönetim kurulu, ve iş adamlarının destekleriyle, kolej havasında bi takım olduklarını, ligin ilk yarısında oynadıkları altı maçı da kazanarak lifer durumunda olduklarını, aynı başarıyı ikinci yarıdada sürdürerek, süper amatöre, çıkacaklarına inandıklarını söyledi.

Bunun yanında ilimiz futbolunun gelişmesi için, Düzcesporun mutlaka profesyonel lige, çıkmasının şart olduğunu söyleyen Takım futbolcuları, Düzcespor'un amatöre kaldığı sürece, Düzce futbolundan, başarı beklemenin hayal olduğunu dile getirdiler. 

 

Haber: F. YAVUZ