Düzcespor Teknik Direktörü İskender Eroğlu Öncü Televizyonun hazırlayıp sunduğu Sportmence programında sorulan sorulara cevap verdi. İlk önce kendini tanıtan Eroğlu, Fenerbahçe’de ve Trabzonspor’da, uzun yıllar süper ligde oynadığını, milli takımlarda oynadığını söyleyerek  futbolcu kimliğini aktardı. Ardından Hocalık kimliğinde ise son 4 yılında iki şampiyonluk, bir play of olduğunu,  3.’lük ve 6.’lığının olduğunu da söyleyerek “Hocalığımız da böyle” dedi.

 Düzcespor Teknik Direktörü İskender Eroğlu, bal ligiyle 3. Ligi karşılaştırdığında ise teknik kapasite olarak 3. Ligin daha iyi olduğunu ifade etti.

“ Mücadele yönünden aynı olarak düşünüyorum ama teknik kapasite olarak 3. Lig tabi bal liginden biraz daha iyi ama öyle takımlar var ki mesela Uşak, 3. Lig ayarında takım kurdu. Her sene Türkiye’de böyle çok önemli bir takım çıkıyor. Ama 3. Lig tabi bölgeselden daha önde. Aslında yaş sınırı kalkmadı 3. Ligde, kontenjan 10. Tabi bizi  biraz daha rahatlattı. Sonuçta amatör zihniyetle bakılıyor oraya”

 Eroğlu, futbolcu seçimlerini nasıl yaptıklarını ve hala gözlemlemekte oldukları futbolcular olduğunu söyledi.

“Biz seçme de yaptık, orda alt yapıya da bakma imkanımız oldu başka futbolcuları deneme de imkanımız oldu. Kendi alt yapımızda da bildiğimiz futbolcular vardı. Bunları deneme çalışmalarımızı yaptık. 3-4 tane futbolcularımızdan Perşembe günü olacak olan Kızılcahamam Kampına götüreceğiz.  Orada onları daha iyi görme fırsatı bulacağız. Ayriyeten Düzceli sporcular var, sadece alt yapıdan da değil, yaşı alt yapıya uymayan. Mesela Enver Ayyıldız var, Ömer Gökali var. Onlar geçen sene oynamışlar ama az bir süre almışlar onları da bir gözlemleyeceğiz. Ekrem var, Arda var, Efe var altyapıdan. Belki birkaç tane daha oyuncu olabillir ona da karar vereceğiz. Yapmış olduğumuz transferlerin %80’i kesinlikle izlediğimiz futbolcular. İzleyemediğimiz futbolcular ise, inandığımız güvendiğimiz hocalarımız var öyle alıyoruz, Yani transferde hata yapmak istemiyoruz.”

 

Eroğlu oluşturulan kadroda dezavantajlarının olduğunu ancak bunu avantaja çevirmeye çalıştıklarını belirtti.

“Bizim bir dezavantajımız var, bunu artıya çevirmemiz lazım. Bütün futbolcularımızın %98’iyeni. Bu aslında büyük bir riziko. Biz bu rizikoyu nasıl engelleyeceğiz diye konuştuk sonra karar verdik ahlakını araştıralım diye. Çünkü yeni takımda iki üç tane çürük elma sokarsan araya o takım mahvolur. Ahlağını araştırıp önce arkadaşlığı sağlayalım dedik. Zaten ikinci kampımızı da hazırlık maçlarıyla geçireceğiz ki bir an önce kaynaşsınlar

Yapılan transferleri tanıyarak mı aldınız sorusuna ise kendisinin aldığını ve sorumluluğun da kendisine ait olduğunu söyleyen Eroğlu, futbolcuları seçerken 5 kişilik bir komitenin imzasının da olduğunu  ifade etti.

“Evet kendim aldım, bütün sorumluluk bana aittir. Yalnız, biz bir komite oluşturduk. Başkanımız da olmak üzere 5 tane imza var  Biz dört kişi, Serkan Bey, ben, Sportif direktörümüz Şenol Bey ve Taner Bey bir futbolcu üzerinde mutabık olduğumuzda 4 imzayı atıyoruz yani dördümüzden bir tanemiz imzalamadıktan sonra başkanın karşısına çıkıyoruz. Dördümüz de mutabık olduktan sonra dördümüz de imza atıyoruz, sonra başkanın karşısına çıkartıyoruz ve son imzayı da başkana attırıyoruz.  İnanıyorum ki çok iyi bir takım kurduk ve her mevkiye iki kişi aldık. Bir mevkiye 4 kişi alıp diğer mevkiyi bir kişi bırakmadım. Her mevkinin bir tane alternatifi var”

Tesisleşme konusunda Avrupa’dan aşağı olduğumuzu söyleyen Eroğlu, şimdiki yönetimin tesisleşmeye önem verdiğini de ifade etti.

"Neden tesisleşme konusunda Avrupa’dan aşağıdayız. Çünkü onlar bizden çok önce başladılar. Örneğin Almanya. Yani ben Almanya’ya 12-13 yaşımda gittiğimde, Türkiye’de çim sahayı A takımlar bile görmezdi, biz Almanya’ya gittiğimizde 12-13 tane çim saha emrimize verildi. Yani tesisleşmenin çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Yöneticilerimizin bu konuya yöneldiklerini, üstünde durduklarını biliyorum, duydum da. Zaten çok istekliler, çok hevesliler, zaten 5 yılda bir önlerine proje koyup onu uygulamaya çalışıyorlar. Uygulanıp uygulanmayacağına gelirsek, yapılan bütün hamleler uygulanabileceğini gösteriyor. Alınan transferlerde konuşulanlar, Serkan Bey’in söyledikleri, diğer kulüplere 150-200 bin lira isteyip bize daha altına imza atan futbolcular. Yani bunların hepsi bir proje. Yöneticilerin ticaret adamları olması, bana göre ticari adamlar çok zeki adamlardır o yüzden yapabileceklerini düşünüyorum."

HABER: M. YILDIRIM