Kongrede ilk olarak Vakıf Başkanı Selahattin Kudu tarafından açılış konuşması yapıldı. Konuşmanın ardından Divan Başkanlığı için yapılan seçimle Divan Başkanlığı'na Mehmet Zeki Gösterişli seçildi. Katip üyeliklerine Özcan Budak ve Korhan Öztekin seçilirken, seçimlerden sonra faaliyet raporu, bilanço, gelir gider tablosu okunarak görüşüldü.

Oy birliği ile ibrar ve kabul edildi. Daha sonra 2009 yılı tahmini bütçe okundu, görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. Toplantıya Vali Bülent Kılınç, Turizm İl Müdürü Özcan Budak, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Hasan Hüseyin Kaya, Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal, Spor Vakfı adına Selahattin Kudu, Sadık Dik, Otomobil Spor İl Temsilcisi Serkan Tut katıldı.

Toplantı sonrasında Vali Bülent Kılınç açıklamalarda bulundu. Vali Bülent Kılınç Düzce İli'nde spora destek vermek zorunda olduklarını, sporun sadece yarışma olarak düşünülmemesi gerektiğini ifade ederek, “Spora her alanda ilgi gösterilmelidir.” dedi. Spor yapmanın ve spora ilgi göstermenin herkesin görevi olduğunu kaydeden Vali Bülent Kılınç, spor denince akla yalnızca futbolun gelmemesi gerektiğini de vurguladı.

Bir çok spor dalında çalışarak başarılı olmak gerektiğine değinen Kılınç, Spor Vakfı'nın tüm sporlara aynı şekilde yaklaşması gerektiğini belirterek, Spor Vakfını aktif hale getirmek için çalışmalar yapacaklarını bildirdi.