Düzce Merkez ve ilçelerinde yapılacak olan Yakın Karadeniz Baja Rallisi için bugün son kontroller yapıldı. Teknik ve idari kontrollerin yapılmasının ardından gösteri ve şov ağırlıklı olarak Yığılca ve Akçakoca Sahilinde bu akşam özel seyirci etapları yapılacak.

Yarın saat 11:00’de seromoni startımız gerçekleşecek”

Mikrofon uzattığımız Baja Rallisi Teknik Sorumlusu Fırat Çakıroğlu, yarın saat 11:00’da gerçekleşecek seromoni ile organizasyonun startının verileceğini hatırlatarak şunları söyledi: “Yakın Karadeniz Baja Rallisi TMF organizasyonunda Düzce Valiliği ve diğer ilçe kaymakamlıklarının ve belediye başkanlıklarının destekleriyle bölgemizde gerçekleştirilecek. Türkiye’de ilk defa bu şekilde bir Baja Rallisi organizasyonu gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda teknik kontroller için Düzce Anıtpark Meydanı’ndayız. Akşam yarışçılara bir otelde bir brifing verilecek ve yarışın genel detaylarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunulacak. Yarışımız 4 gün sürüyor. Perşembe günü yani yarın başlayacak. Saat 11:00’de Anıtpark’ta buradan bir seramoni startımız gerçekleşecek. Ardından yarışçılarımız 4 gün boyunca Düzce’nin ve ilçelerinin doğal güzelliklerini yaylalarından geçerek çok güzel parkurlarda bir yarış gerçekleştirecekler. Biz de ilk defa böyle bir organizasyon gerçekleştirmiş olmanın heyecanı içindeyiz.”

Yarın başlayıp 4 gün sürecek

Düzce ili sınırları içinde planlanan Yakın Karadeniz Baja Rallisi Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılca ilçeleri arasında 4 gün sürecek. Motosiklet, ATV, UTV ve gezi motosikletlerinin katıldığı Düzce Yakın Karadeniz Baja Rallisinde sporcular toplam 450 kilometre özel etabı geçip finişe ulaşmaya çalışacak.

Ayrıca ekstrem özel seyirci etaplarının gerçekleştirileceği Yığılca ve Akçakoca ilçe parkurlarında; Yığılca’daki program saat 15,00’de Akçakoca’daki program ise saat 20:00’da başlayacak.