Düzcespor’un üçüncü lige çıkması ile çok sayıda takımın üçüncü ligi hedeflemesi, Süper Amatör’e hareket katacak.Önümüzdeki sezon futbolseverleri çok favorili bir Süper Amatör Lig bekliyor.

 

 Geçtiğimiz sezonda grup finallerinden önce Rize Çaykurspor ile karşılaşan ve Türkiye Şampiyonası’na veda eden Beyköy Belediyespor önümüzdeki sezonun en önemli favorilerinden olarak gösteriliyor. Beyköy ekibinde,  ana kadronun korunacağı, takım ilave olarak sadece üçüncü lig yolunda güç katacak olan birkaç futbolcunun, teknik heyet tarafından  izlemeye alındığı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz sezon beklediğini bulamamasına rağmen Akçakocaspor da ilçenin güçlü bir ekonomik yapıya sahip olması nedeniyle yeni sezonun favorilerinden. Refik Alevoğlu’nun başkanlığa yeniden aday olmamasının bu takımın hedeflerinde sapma yaratmasının söz konusu olmayacağı spor kulislerinde sürekli olarak dile getiriliyor.

 

Düzcespor’un ikinci yarı oynadığı karşılaşmada puan bıraktığı tek takım olan Kaynaşlı Belediyespor, Düzcespor’un üçüncü lige çıkması ile birlikte yeniden gözünü zirveye dikecek. Başkan Eftal Altundal’ın Düzcespor’un yükselme mücadelesinde yaşadığı heyecanı, kendi takımı ile yaşamak isteyeceği, bu nedenle önümüzdeki sezon zirvedeki iki takım arasında olmak için takıma takviye sağlayacağı da konuşulanlar arasında.

 

Ligin yeni ekiplerinden Gümüşova Belediyespor da  yakaladığı rüzgarın etkisiyle yeni sezonda zirveye ulaşmayı amaçlıyor. Belediye Başkanı Muharrem Tozan da , henüz teknik kadro ve oyuncularla masaya oturmamasına rağmen, gelecek sezon takımının ilk iki arasında olması için çaba harcayacak.

 

Gelecek sezonun en güçlü dört favorisinin yanı sıra Düzcespor’a kendi takımları gibi destek veren başkanların takımları olan Düzce Belediyespor ve Cumayeri Belediyespor’un da sürpriz favoriler olarak Süper Amatör’ün zirvesini zorlamaları bekleniyor.

 

Geriye kalan takımların da zirve yarışında iddialı kadrolar araması bekleniyor. Ligin yeni takımları Taşköprü ve Doğanlı, Süper Amatör’de kalıcı olmak, hatta zirveye oynamak  isteyecekler. Yığılcaspor ve Çilimli Belediyespor da ligdeki pozisyonlarını güçlendirerek ilk ikide kendilerine yer arayacak.

 

Düzcespor’un üçüncü lige çıkmasının ardından Süper Amatör’ün tüm takımlarının oyuncu maliyetlerinin düşmesi nedeniyle birbirine yakın güçlerde takımlar oluşturabileceği, bu durumun oyun kalitesinde bir yükselişe neden olabileceği de ifade ediliyor.