Bölgesel Amatör Ligi şampiyon tamamlayarak 3.lige yükselme başarısı gösteren Düzcespor’da yeni sezon öncesi taraftarlarda endişe hakim. Profesyonel liglerde belediye başkanlarının kulüp başkanı olarak görev yapamaması nedeniyle Düzcespor’un bir an önce yeni yönetimini belirlemesi gerekiyor. Yeni sezonu Ağustos ayında açacak olan Düzcespor’da önümüzdeki günlerde kongre kararı alınması ve Mehmet Keleş’in fahri başkanlığında yeni yönetimin oluşturulması bekleniyor. Düzcespor taraftarları ise şampiyonluk rehavetinden çıkılıp gerekli tedbirlerin bir an önce alınmasını ve geçen seneki hataya düşülmemesini bekliyor.

3.ligde iddia gelirleri, bazı masrafların Türkiye Futbol Federasyonu tarafından karşılanması yeni sezon öncesi Düzcespor’un elini rahatlatıyor. Ancak kadrosunu kriterler çerçevesinde yeniden oluşturmak için çok sayıda transfer yapmak zorunda olan kırmızı-lacivertlilerin mevcut mali durumda transferde hata payı çok az.

2015-2016 sezonunda Akademi Ligi’nde de mücadele edecek olan Düzcespor’da altyapı hamleleri de yapılması bekleniyor. Her yaş kategorisinde sorumlu antrenörlerin görev alması ve buradan yetişecek gençlerle Düzcespor’un geleceğinin güvence altına alınması yapılacak hamlelerden biri olarak ön plana çıkıyor.

Düzcespor’un kurumsallaşması açısından yararlı olacak atılımlardan biri de Düzce Spor Vakfı’nın hayata geçirilmesi olarak öngörülüyor. Uzun süredir varolan vakıf aktif olarak kullanılmadığı için çok eleştirilirken sporu çok seven Düzce valisi Ali Fidan vakıf için şans olarak görülüyor. Ali Fidan’ın önderliğinde aktif hale getirilecek vakfın gerek Düzcespor’a gerekse de Düzce’deki tüm spor faaliyetlerine sınıf atlatacağı ifade ediliyor.