Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 657.’si yapılıyor. Yapılacak yağlı güreşler için Düzce Belediyesi önünden 20 güreşçi, 2 antröner ve 2 idareci uğurlandı. Uğurlama sırasında açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı ve Düzcespor Başkanı Özgür Sağlam belediye olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

“Kırkpınar’ın ikincisi olarak tabir edeceğimiz büyük bir organizasyonumuz olacak”
Sağlam, yağlı güreşlerle ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Düzce Belediyesi olarak 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Olimpiyatları olarak adlandırılan ekibimizi bu sene de uğurluyoruz. 20 sporcu, iki antrenör ve iki idareci ile buraya katılım sağlayacağız. Önümüzdeki hafta burada kendi yağlı güreşimizi yapacağız. Kırkpınar’ın ikincisi olarak tabir edeceğimiz büyük bir organizasyonumuz olacak. Tüm halkımızı oraya davet ediyoruz.”

“Belediye bize sahip çıkarak aracımızdan harcırahımıza kadar her şeyimizi verdi.”
Güreşçilerle birlikte Kırkpınar’a giden antrenörler ise güreşçilerden başarı beklediklerini söyleyerek şöyle konuştu:

“Başkanımızın söylediği gibi 657. Kırkpınar Yağlı Güreşlerine 20 sporcu, 2 antrenör ve 2 idaresiyle katılacağız. Her sene olduğu gibi bu sene de katılacağız. İki yıldır olduğu gibi bu sene de iyi çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar neticesinde sporcularımızdan derece bekliyoruz. İnşallah bizi mahcup etmeyecektir. Ben kendilerine başarılar diliyorum. 21 Temmuz Düzce Yağlı Pehlivan Güreşlerine de buradan bütün halkımızı davet ediyorum. “

“Her sene olduğu gibi bu yıl da sporcularımızla iyi hazırlandık. Büyük boydan ayak boyuna kadar her yaştan 20 sporcumuz var. Çocuklarımızdan inşallah derece bekliyoruz. Belediye bize sahip çıkarak aracımızdan harcırahımıza kadar her şeyimizi verdi.”

“Üstüne koyarak devam edeceğiz”
Düzce’den 1987 yılında güreşlere katılan Kırkpınar Baş Pehlivanı Recep Kılıç’ta açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Düzce Belediyesi olarak Düzceli güreşçilerimize en modern olarak güreş salonumuzu açtık. Yaklaşık 300 -400 çocukla başladık ve devam ettiriyoruz. Okullar açıldığında bu sayıyı daha da çoğaltacağız. Daha önceki ve yeni başlayan pehlivanlarımızla 20 sporcu olarak bu yıl Kırkpınar’a katılıyoruz. İnşallah her sene üstüne koyarak devam edeceğiz.”

Haber: M.AYDIN