Euro 2020 Avrupa Şampiyonası öncesinde elemelerde mücadele veren Türk Milli Takımı, tarihinde daha önce yenemediği Fransa’yı 2-0’lık skorla mağlup etti.



Konya’da gerçekleşen mücadelede Fransızlara sahayı dar eden ve ezici bir oyunla galibiyeti kazanan Türkiye’de ilk gol 30’uncu dakikada Merih Demiral’ın asistinde Kaan Ayhan’dan geldi.



Güzel oyununu sürdürem Türkiye, karşılaşmanın ikinci golünü Burak Yılmaz'ın kazandığı topta, Dorukhan Toköz’ün pasını düzgün bir şut ile değerlendiren Cengiz Ünder’den geldi.



Son Dünya Şampiyonu Fransa karşısında aldığı zafer ile tüm ülkede büyük coşku yaşatan milliler, sergilediği oyunla da göz doldurdu.



Andora ve Moldova’nın ardından bu galibiyetle 3’te 3 yapan ve grubunda birinci sıraya yükselen milli takımın başarısını Düzceli vatandaşlara sorduk.



Galibiyeti ve milli takımdan beklentilerini paylaşan Düzceliler, duygu ve düşüncelerini Öncü Haber’e anlattı



“Her daim böyle görmek isteriz”

Milli takımın 2-0’lık tarihi zaferi hakkında konuşan Orhan Şen, oynanan futboldan memnuniyetini belirterek şunları söyledi:

“Fevkalade. Bu kadar güzel ve bu kadar konsantre bir milli takım gördüm. Bu grupta Fransa lider olarak gözüküyor ama bence biz lider olarak çıkacağız. Mircea Lucescu, Fatih Terim döneminden sonra iyi bir kadro gördüm. En iyi kadrosu. Milli takımı her daim böyle görmek isteriz. Biz bu futbolla bu grubu ikinci bitiririz, birincilik de olabilir.”



“Gittiği her yerde başarılı oluyor”

Şenol Güneş’in takıma sağladığı katkı ve etkiyi değerlendiren Mustafa Karaca ise şu ifadeleri kullandı:

“Son zamanlarda gördüğüm en mükemmel takımdı. Çok harika mücadele etti. Tabi biz de coştuk, sevindik. Şenol Güneş gittiği her yerde muhakkak başarılı oluyor. Bursa’da Beşiktaş’ta gelir gelmez başarı gösterdi. Grubu lider olarak bitireceğimizi düşünüyorum. İzlanda karşılaşmasından galip gelirsek, inşallah grubu lider olarak tamamlayacağız.”



“Genç oyuncularımıza büyük şanslar verildi”


Genç bir kadro ile elde edilen başarıya işaret eden bir diğer vatandaş Resul Erdem şu noktalara temas etti:

“Türkiye bence çok iyi gidiyor. Sonuna kadar da gideceğiz. Fransa’ya top oynatmadık. Kaleyi bulan şut bile attırmadık. Fransa gibi bir takımı hiç kimse yenemez düşüncesi vardı. Ama dün akşam bir mucizeyi yaşattılar bize. Şenol Güneş’in gelmesi çok iyi oldu. Takımı komple gençleştirdi. Genç oyuncularımıza büyük şanslar verildi ve bence çok güzel oldu.”



“Şenol Güneş faktörü büyük bir faktör”

Şenol Güneş faktörüne denen bir diğer Düzceli Muhammet Kurt ise şunları dile getirdi:

“Beşiktaş’ta yaptığı etkiyi milli takımda da göstermeye başladı. Şenol Güneş faktörü büyük bir faktör. Gençler istekli bir de. Fransa’ya göz açtırmadılar. İstekli bir milli takım vardı. Bekliyoruz, umutluyuz. Yaklaşık 10 yıldır milli takım izleyemiyorduk. Fransa kendi evinde bizi muhtemelen yener. Grubu en kötü 2. Sırada tamamlayacağımızı düşünüyorum. İnşallah rehavet olmaz. Ama millilerimiz gayet iyi. Allah başarılarını devam attırsın İnşallah”



“Güneş bu işi götürecek”

Röportajlarımız esnasında karşılaştığımız Cedidiye Mahalle Muhtarı Cemalettin Yesirci ise milli takımın dünya şampiyonu Fransa’yı yenmesini şu ifadelerle değerlendirdi:

“Gurur duyduk. Çok güzel bir duyguydu. Yeter ki istesinler. İstedikten sonra her şey olur. Şenol Güneş bu işi götürecek gibi görünüyor. Gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Futbolcunun yeteneği, meziyeti ayrı bir şey ama bir teknik direktörün de kattığı çok farklı şeyler vardır. A veya B takımını değil, bir ülkenin milli takımını yönetiyorsun. Sporla ilgili gerekli tecrübeyi aktarması gerekir. İlk ikide olacağımızı düşünüyorum. O da ilerleyen maçlarda takımın göstereceği performansa bağlı.”



Türkiye Milli Takımı gruptaki 4. maçını 11 Haziran Salı günü İzlanda ile deplasmanda oynayacak.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Görüntü: T.AKARSU