Tayland’ın Bangkok şehrinde düzenlenen , Büyükler Dünya Muay thai Şampiyonası’na Büyük Kadınlar Kategorisinde dünya şampiyonu olan Düzce Üniversitesi’nin Milli Sporcusu Bediha Tacyıldız ve Büyük Erkekler Kategorisinde dünya şampiyonu olan Buğra Tugay Erdoğan  takımlı klasmanda ise 3.lük elde etti.

12 yaşında dövüş sporlarıyla tanıştığını belirten Buğra Tugay Erdoğan şunları ifade etti:

“Muay Thai’ya başlama yaşım 19 ama 12 yaşında  dövüş sporlarıyla tanıştım ve Kick Boks ile başladım o yüzden süreci atlatmam kolay oldu Muay Thai daha kolay bir spor Kick bokstan .”

“Çevremden tepkiler aldım”

“Muay Thai’de ve Kick Boks da yaparken çevrem tepki gösterdi maçlara çıkarken ailemin tepkileri büyük oldu. Annem hala maçlara çıkarken bırak şu sporu dediği oluyor. Tabii gün geçtikçe alışıyorlar dövüş sporlarına o yüzden benimsemeye başladılar .”

“Ağır idmanlar yaptık”

Maç öncesi yapılan taktiklerin tam istedikleri gibi gittiğini vurgulayan Erdoğan şunları söyledi :

“Fiziksel olarak ve taktiksel olarak bir hazırlık sürecinden geçtik ağır idmanlar yaptık. Mental olarak maç önünde hazırlıklarımızı tamamladık maç için önlemler aldık. Antrenmanlarda yaptığımız  taktikleri maçlarda uygulamaya çalıştık ve tam istediğim gibi geçti maçlar.Bedia ile birlikte iki altın aldık ve takım olarak 3.olduk. “

Teklerde Dünya şampiyonluğu, takımlıda Dünya 3.lüğü

Kendi kategorilerinde dünya 1’si olan milli yıldızlar takımlı klasmanda da  dünya 3’lüğü alarak Muay Thai’de Türkiye’nin en büyük başarılarından birisini gerçekleştirdi ve göyüsümüzü kabarttı.


4.kez şampiyon

Kariyerinde 4 . kez Dünya Şampiyonu olan ve Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği okuyan   Bedia Taçyıldız en iyi destekçisinin babası olduğunu  ifade etti ve şunları söyledi:

“10 yaşında başladım spora ailemin desteği oldu özelliklede babamın  . Ama çevremden kötü tepkiler de aldım sen yapamazsın dediler bana ağır spor dediler ama başardım . Muay Thai o kadar sakatlığı olan bir spor da değil.”
 
  “Vücudumuzda yorgunluk ve kırgınlık oluyor”

Ağır idmanlar sonrasında vücutlarında kırgınlık ve yorgunluk olduğunu belirten Taçyıldız şunları söyledi.

“Şampiyona hazırlıkları  maçlardan daha zor geçiyor idmanlar yorgun oluyor kırgınlıklar oluyor vücutta bunları atlatmak kolay değil. Ama çok şükür bunları da atlattık ve şampiyon olduk.”

Taçyıldız Düzce şehrinin verdikleri desteklerden ötürü co teşekkür etti ve Muay Thai’ye büyük ilgi olduğunu söyledi.
 
 Haber: C.A.KUŞ
 GÖRÜNTÜ : T.AKARSU