Düzcespor, yükselme grubuna kalmak için Samsun’un Atakum Belediyespor takımı ile oynadığı karşılaşmayı Penaltılarla 4-3 kazanarak üçüncü lig adayı 20 takım arasına girdi.

Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nun yan sahasında oynanan Maçı Düzce eski Valisi Halil Nimetoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, eski Millet Vekili Ersoy Özcan, Gençlik Spor İl Müdürü Korhan Öztekin, Düzce’den ve Ankaradan çok sayıda sivil toplum kuruluş temsilcisi ve çok sayıda taraftar izledi.

Karşılaşmayı, Özgür Öncü, Önder Yılmaz, Emre Tanguç, hakem üçlüsü yönetti. 

Oldukça gergin başlayan maçta karşılıklı ataklar gol getirmeyince ilk yarı 0-0 berabere sonuçlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısında 65’inci dakikada Samsun Atakum takımından Sertaç,  hakem Özgür Öncü tarafından kırmızı kartla oyun dışında bırakılırken ikinci yarına da taraflar rakip kaleleri havalandırmayı başaramadı.

Samsun Atakum takımının gerginliği uzatma dakikalarına damgasını vururken, 95’inci dakikada  Atakum ekibinden Ali’de kırmızı kart gördü. Bu dakikadan sonra oyunu penaltılara götürmek için iyice kapanan Samsun ekibi maçın 120’nci dakikasında Sinan’ın kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla karşılaşmayı sekiz kişi tamamladı. Ancak maçta  gol olmayınca penaltılar ile umut aramaya devam etti. Penaltı atışları sırasında adeta nefesler kesildi.

Düzcesporlu Tayfun, ilk penaltıyı kaçırırken, Tandoğan, Cem ve Eser, rakip kaleciyi avlayarak gollerini attılar. Ardından Can bir penaltı kaçırdı. Düzcespor adına son penaltıyı kullanan Bedir de golünü atarken; Rakip oyuncuların kullandığı üç penaltıya geçit vermeyen Kaleci Mahmut adeta devleşti ve karşılaşma penaltı atışlarının sonucunda 4-3 Düzcespor’un üstünlüğü ile sona erdi.