Sarı lacivertliler kulübün ekonomik ve sportif açıdan büyümesine katkı sağlayacak olan yatırım zincirine bir halkayı da Gebze’ye düşünüyor. Fenerbahçe, Gebze'de toplam 220 dönümlük araziye 10-15 futbol sahasını barındıracak dev tesis yapmayı planlıyor. Fenerbahçe’nin Gebze’ye bu denli büyük bir yatırımı aynı imkanlar Düzce’de varken neden Düzce’yi bu kez tercih etmediğini akıllara getirdi.

Kaynaşlı’da bulunan Topuk Yaylası Mevkiinde 2011 Yılı Haziran ayında açılan Fenerbahçe Tesisleri, 150 dönümden büyük bir arazi üzerine Fenerbahçe kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın kişisel gayretleriyle Düzce’ye kazandırılmıştı. Yapıldığı tarihten itibaren Kaynaşlı ve Düzce’ye turizm ve spor açısından önemli katkıları olan tesis, Düzcelileri oldukça memnun etmişti. Topuk Yaylası’na yaptığı tesisle de yetinmeyen Fenerbahçe, geçtiğimiz aylarda Merkez Şıralık Mahallesinde İl Özel İdaresine ait 140 dönümlük arazinin 20 dönümünü alarak Düzce’ye bir yatırım daha kazandırmak için harekete geçmişti.

Fenerbahçe'nin alt yapı ve A takımı taşımak için düşündüğü Pendik Projesi'ne izin çıkmayınca B planı olan Gezbe devreye giriyor. Tapusu alınmış 200 dönümlük araziye taşınmaya hazırlanan kulüp, 20 dönümlük bir arazi daha satın alıp dev bir projeye imza atmayı planlıyor. F.Bahçe, bu devrimde İngiliz Manchester City'i model alacak.


HEDEF GENÇ YILDIZLAR
En az 10 ila 15 futbol sahasını barındıracak tesislerin her yerinde son teknoloji ve en iyi eğitimciler kullanılacak. İçinde bir futbolcunun gelişimi için gerekli her türlü imkânın olacağı bu tesislerde uzun vadede Türk futboluna da önemli yıldızlar kazandırılacak. Tüm birimlerin toplanılmasının düşünüldüğü Gebze Projesi'nde böylece alt yapıyla üst yapının entegrasyonu da sağlanacak.

PROJENİN KİLİT ADAMI TERRANEO
Fizibilite çalışmalarını sürdüren sarı lacivertli yönetim, projeyi hayata geçirme noktasında son aşamaya geldi. Gebze Projesi'nin gerçekleşmesiyle Fenerbahçe, İzmit sınırlarında Topuk Yaylası'ndan sonra futbol takımı için çok önemli olan bir tesise daha kavuşmuş olacak. Avrupa'da büyük ses getiren Topuk Yaylası, geride bıraktığımız yaz aylarında birçok basın organında haber olmuştu. Fenerbahçe'nin yeni tesislerinin de en az Topuk Yaylası kadar ihtişamlı olması bekleniyor.

Haber:Y.SEVER