Düzcespor U 19 Teknik sorumlusu Kenan Şereflioğlu, Öncü Televizyonun hazırlayıp sunduğu programda Düzcespor ve Akademi ligleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Düzcespor’un her sene olduğu gibi bu sene de takımı komple değiştirdiğini söyleyen Şereflioğlu, oyuncuların birbirine olan uyumunun önemine dikkat çekti ve ancak uyum olursa takımın başarılı olacağını söyledi.

Şereflioğlu, “Önemli olan doğru adamı doğru yerde oynatmak, doğru adamı almak ve aldığın adamların birbirine uyumu çok önemli. Eğer oyuncular birbirine uyum sağlarsa takım başarılı olur. Alınan oyuncular iyi çünkü. Geçen seneki oyuncular kötü müydü, hayır. Onları da tek tek aldığımızda kariyerlerine bakıldığında  hepsi iyiydi ama birbirlerine uyumu o kadar zıttı ki, nasıl bir araya toplamışlar hayret ettim”

Bu sene altyapıda olan 3 oyuncuyu bu sene Düzcespor’a verdiklerini söyleyen Şereflioğlu, bir 3 oyuncu daha verebileceklerini ancak altyapıdaki oyuncuların hakkının yendiğini söyledi.

 

“Geçen sene alt yapıdaki 3 tane oyuncuyu verdik. Aldığım duyumlardan hocaların çocuklardan memnun olduğunu ve çocukların kendilerini gösterdiklerini, ilk 11’e zorladıklarını duydum çok hoşuma gitti. Umarım bundan sonra herkesin amacı Düzcespor’un A Takımında forma giymek olur, ben oraya 3 tane daha oyuncu verebilirdim ama sağdan soldan eş dost vasıtasıyla oraya gelenlerin sayesinde bizim çocukların hakkı yendi.”

Bal Ligi ve amatör ligde 3-4 sene kalarak birçok kuşak kaybettiğini ve bu kuşakların Boluspor’a gittiklerini söyleyen Şereflioğlu, Düzceli oyuncuları Düzcespor’da oynatmak istediğini belirtti.

Düzcespor U 19 Teknik sorumlusu Şereflioğlu, “Biz Bal liginde ve amatör liginde 3-4 sene orda kalınca bayağı bir kuşağı kaybettik. Bolu spora gittiler. Almaya çalışıyoruz, bakalım alabilecek miyiz Boluspor’un altyapısından, verirler mi? Ama orada da bir yerlere gelince onlar da emek verdi, vermek istemeyebilirler. Ama biz de istiyoruz ki kendi takımımızda oynatalım Düzceli çocukları.”

Takım olarak iki tane önemli sıkıntılarının olduğunu söyleyen Şereflioğlu, bu sıkıntılardan birinin uzun vadede halledileceğini söylerken diğer sıkıntının ise bir an önce halledilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Şereflioğlu, “Bu sene iki tane sıkıntımız var, bunun bir tanesi uzun periyotta halledilebilecek bir konu. Çocukların aynı okullarda, aynı sınıflarda, aynı dönemde okuması. Boluspor öyle yapıyor. Diğeri ise bizim çok acil bir otobüse ihtiyacımız var, altyapı otobüsü.”  

 

Düzce’de tesis sıkıntısı olduğunun altını çizen Şereflioğlu, bu sıkıntının giderilebilmesi için çaba harcamak gerektiğini ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den bu konuda yardım istemek gerektiğini söyledi.

Şereflioğlu, “Tesis için İlçe Belediye başkanları, Belde Belediye başkanları siyasilerin gidip ceketlerine yapışacaklar. Bunun başka yolu yok.  Maalesef bizim siyasilerimizin sporla içinden dışından ilgisi yok. Bakanımız var bizim esas şimdi yağdırmamız lazım, yağdırmaları lazım. Gidip Bakanım  bana şunu yap şu eksik demezsen nerden bilecek bakan onu.  Hazır bakanımız var yakalamışız.  Bolunun Bakan yardımcısı var, Bolu’ya  tesis yağıyor.”  

HABER: M. YILDIRIM