Türkiye Futbol Federasyonu aldığı karar ile maçları oynatmadı. Birçok takım oyuncuların alacaklarını ödemezken ah almaya devam ediyor. Bunun üzerine Türkiye Futbol Federasyonu oyuncuların bu haykırışına kulak tıkarken TFF’nin de beddua aldığı gözlerden kaçmadı.

Bölgesel Amatör Kümede şampiyon olan Bergama Belediyespor oyuncuları toplu olarak şu açıklamayı yaptı:

“Spor kamuoyuna!

Bergama Belediye Spor camiası olarak liglerin tescili üzerine sezonu şampiyon olarak bitirdiğimiz herkesin malumudur. Buraya kadar her şey güzel fakat 4 aydır kimse tarafından aranmadığımızı, tek lira ödeme yapılmadığını ve şampiyonluk kutlamaları için bile herhangi bir davet yapılmadığını söylemek istiyoruz. Uygun görüp kendimiz idareci ile yaptığımız görüşmede ''Böyle şampiyonluk olmaz'' cevabını aldık ve bizde bunun üzerine rekor kırıp şampiyon olduğumuz sezon adına idarecimize diyoruz ki:

Eğer Bergama halkıda uygun görüyorsa şampiyonluğu iade etsinler çünkü beğenmemişler bu şampiyonluğu. Ayrıca şampiyon olmanın gereği olan şampiyonluk primi de ödenmediği gibi hala peşinat ve maç primlerimizi ödemeyen Bergama Belediye Spor Kulübünü spor kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.”